Háromgólos előnyről kaptak ki az ifik

2018.12.14. 10:00

Sokba kerülhet a rövidzárlat

A feljutás szempontjából égetően fontos lett volna a Szlovénia elleni győzelem a Lengyelországban zajló Divízió I/B-s jégkorong-világbajnokságon, de a siker végül elmaradt.

Dévai Nándor Csaba

Hiába lőtt négy gólt, kikapott a magyar válogatott Fotó: TSH Fotó

A szerda estig hibátlan mérleggel álló, fehérvári játékosok góljaival robogó magyar U20-as válogatott számára egyértelmű volt, mi a biztos feljutás kulcsa: le kell győzni a szintén hibátlan szlovénokat. A mérkőzés első felében nem is volt ezzel probléma, hiszen alig öt perccel a mérkőzés kezdete után a Fehérvári Titánok csatára, Madácsi Benedek talált a kapuba, a szintén fehérvári Császár Hunor passza után, 1-0. Az első találatot aztán nem sokkal követte a második, Szalma Zsolt passzát követően az Amerikában légióskodó Papp Kristóf volt eredményes, 2-0. Az első harmadban bár szépítettek a szlovének, középső játékrészben Papp Kristóf második és Császár Hunor első találatával immáron háromgólosra hízott a magyar előny, 4-1.

Hiába lőtt négy gólt, kikapott a magyar válogatott
Fotó: TSH Fotó

Ezután viszont érkezett a fekete leves, az utolsó harmad sajnos kísérteties hasonlóságot mutatott a felnőtt válogatott Nagy-Britannia ellen vívott áprilisi mérkőzésének végjátékával. Dézsi Bence kettő plusz véglegest érő szabálytalansága után előbb emberelőnyből szépített, majd három percenként újabb gólokat lőve kiegyenlített a szlovén alakulat, 4-4. A hosszabbításban nem esett gól, a büntetők viszont az ellenfélnek hoztak szerencsét. Négy kihagyott magyar és szlovén próbálkozás után Aljaz Predan mattolta Kovács Dávidot, 4-5. A vereséggel még nem szállt el minden remény a feljutást illetően, viszont nincs a magyar válogatott kezében saját sorsa. Ahhoz, hogy feljussunk, a ma 13 órakor kezdődő mérkőzésen kevesebb pontot kell szereznie a szlovénoknak, mint mi 16:30-tól a lengyelek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában