Ahogy mindig, most is hódított

2018.12.10. 18:47

Sokan voltak kíváncsiak a hagyományos évzáró versenyre, a Mikulás-ralira

Az Ollé Sándor–Czakó Janek (Skoda Fabia R5) egység nyerte a 22. Taxi4 Mikulás Rallye-t a Balogh János–Holczer Dániel (Skoda Fabia) és a Bútor Róbert–Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) páros előtt.

Ferencz Balázs

Herczig Róbert és Ferencz Ramón előfutóként tesztelték a VW Polo R5-öt

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Már megszokhatták a Veszprém környéki vadak, hogy december elején jobb, ha meghúzzák magukat az erdő mélyén, mert érkezik a durrogó, zubogó, csattogó horda, a Mikulás Rallye mezőnye. Idén már 22. alkalommal ültek autóba az év közben ádáz csatát vívó pilóták és navigátoraik, hogy immár tét nélküli, de korántsem szelíd etapokat repesszenek. Eredetileg a Kislőtéren és a jutaspusztai, nézőcsalogató körgyorsaságin is három-három alkalommal kellett volna végigmennie a mezőnynek, de végül az utolsó szakaszt biztonsági okokból törölték a rendezők, már nem ért volna véget világosban a verseny, így csak az előfutók robogtak teljes távot.

Éppen az előfutók között száguldott az idei Mikulás Rallye egyik legnagyobb érdeklődéssel várt autója és párosa. Herczig Norbert új autóval, egy R5-ös Volkswagen Polóval futott, azzal a géppel, mellyel a jövő évi Európa-bajnokságon hét futamon is elindul navigátorával, Ferencz Ramónnal. A többszörös magyar bajnok először tesztelt versenykörülmények között. Herczig nagyon elégedett volt a technikával, szerinte szenzációs a VW futóműve, nagyszerű féktávokat lehetett vele menni, jól érezte magát a csúszós, sáros pályákon.

Herczig Róbert és Ferencz Ramón előfutóként tesztelték a VW Polo R5-öt
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A gyorsasági szakaszok alatt azonban egyeduralkodó volt az Ollé–Czakó duó. Ötből négy szakaszt is ők nyertek a Skoda Fabiával, így végül 22,7 másodperces előnnyel nyerték a Mikulás Rallye-t. A második helyre Balogh János és Holczer Dániel robogott be, a harmadikra pedig a közönségnek autózó, a Skodát táncoltató Bútor Róbert és Tagai Róbert ért oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában