A felcsútiak továbbra is nyeretlenek idegenben

2018.12.01. 19:12

Lenullázta a Kisvárda a Puskást

A felcsútiak továbbra is nyeretlenek idegenben, ezúttal a nem túl acélos szabolcsiak verték Benczés Miklós együttesét az OTP Bank Liga labdarúgó NB I. 16. fordulójában.

Nagy Péter

A felcsúti Kiss Tamás (kék) és az elmaradt büntető esete Fotó: PFLA

A Kisvárda másodszor, vagy a Puskás Akadémia először? leginkább ez foglalkoztatta a fogcsikorgató hidegben megrendezett összecsapásra kilátogató, jobbára helyi drukkereket szombaton délután. Dajka László legénységének eddig mindössze az idén bukdácsoló, és jelenleg is sereghajtó Haladást sikerült két vállra fektetni hazai környezetben, igaz, akkor Brana Ilicsék rögtön négyet rámoltak be a 108-szoros válogatottsági csúcstartó, Király Gábor kapujába. A Vál-völgyi gárda rendkívül kétarcú csapat ebben a kiírásban, a Pancho Aréna augusztus 4., az MTK sikere óta szinte bevehetetlen, de ha útra kelnek Kiss Tamásék, akkor jobbára pont nélkül maradnak. Ez olyannyira helytálló, hogy a július 28-i, diósgyőri döntetlent leszámítva csak vereséget tud felmutatni idegenben a Fejér megyei alakulat.

A statisztika ellenére nem látszott a feleken, hogy csipkednék magukat az első játékrészben, a 26. percig szinte semmi érdemleges nem történt, és az iram sem volt túl egetverő. Ekkor a csúszós, jeges talajon Hegedűs János nem figyelte Danilovics helyezkedését, és majdnem öngólt rúgott. A hiba hibát szült: Protics indítása Horváth Zoltánhoz került a 35. percben, miközben a PAFC szerb hálóőre valami elképesztően rosszul mozdult ki, így a vesztegetéssel és bundázással vádolt egykori egri támadó megszerezte a vezetést a hét mérkőzés óta nyeretlen vendéglátóknak, 1-0. A színvonalról mindent elmond, hogy összesen egy-egy kapura lövést jegyezhettünk fel a félidő során. A sárga-kékek részéről a horvát Josip Knezevic vette célba először közelről Felipe ketrecét a ráadásban, a bravúros védésbe belesérülő brazil portást rövidebb ideig ápolni is kellett ezt követően.

A felcsúti Kiss Tamás (kék) és az elmaradt büntető esete
Fotó: PFLA

A második játékrészre aztán érkezett a grúz Bacsana Arabuli a vendégekhez, aki rögtön meg is szerezhette volna fejjel az egyenlítő találatot, de a gólvonalról tisztáztak a hazaiak, míg Mioc ismétlését a látványosan szenvedő Felipe hárította. A 61. percben ugyanő hibázott ordító ziccerben, amikor Knezevic forintos passzából lábon lőtte a kivetődő kisvárdai kapuvédőt, míg egy ízben Kisst szerelték a várdai tizenhatoson belül vitatható körülmények között. Ilics a túloldalon rontott, amikor Lukjancsuk beadását vágta fölé, majd a 78. percben ismét megcsillogtathatta rúgótechnikáját Hegedűs János. A felcsúti középhátvéd 25 méteres, bombaerős szabadrúgását a házigazdák 84-se a jobb felső sarokból tolta ki. A hátralevő időben Knezevic és a csereként beállt Szakály Péter sem járt eredménnyel, így sorozatban hetedik alkalommal sem tudott nyerni otthonától távol a Puskás Akadémia FC.

Benczés Miklós: – Két különböző félidőt láttunk: az elsőben a semmiből talált be a Kisvárda – hozzáteszem, hogy nagyon passzívak is voltunk –, míg a második negyvenöt percben uraltuk a játékot, rengeteg ziccert dolgoztunk ki, de ez a meccs Felipéről szólt.

Jegyzőkönyv

Kisvárda Master Good–Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)

Kisvárda,1090 néző. Vezette: Iványi.

Gólszerző: Horváth Z. (35.)

Kisvárda Master Good: Felipe – Lukjancsuk, Berios, Ene, Vári – Protics (Hej, 79.) Karaszjuk – Ilics (Melnik, 68.), Milevszkij, Sassá – Horváth Z. (Negrut, 84.). Vezetőedző: Dajka László.

Puskás Akadémia FC: Danilovics – Szolnoki, Hegedűs J., Poór – Osváth (Arabuli, a szünetben), Urblík, Mioc, Varga J., Trajkovski (Szakály P., 83.) – Knezevic, Kiss T. (Latifi, 72.). Vezetőedző: Benczés Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában