öttusa

2018.12.12. 21:41

Kovács Sarolta a legjobb

Kovács Sarolta és Marosi Ádám vehette át az év felnőtt versenyzőjének járó díjat a Magyar Öttusa Szövetség évzáró ünnepségén.

Ferencz Balázs

Kovács Sarolta két fronton is a legjobbak között Fotó: Buza Virág

Javában tart a felkészülés a honi öttusaműhelyekben, januárban a hagyományos budapesti fedett pályás viadallal már megkezdődik a következő versenyszezon, azonban mindig muszáj időt szakítani az ünneplésre. A Magyar Öttusa Szövetség hagyományos évzáróján hirdették ki a sportág legjobbjait. A Volán Fehérvár sportolója, Kovács Sarolta lett az év öttusázója a felnőtt nők között, míg a férfiaknál a BHSE versenyzőjét, Marosi Ádámot díjazták.

Kovács Sarolta két fronton is a legjobbak között
Fotó: Buza Virág

Kovács Sarolta az asztanai világkupadöntőn második, a mexikóvárosi világbajnokságon egyéniben hatodik, csapatban aranyérmes lett, a székesfehérvári Európa-bajnokságon egyéniben és a mixváltóban is harmadik, csapatban első lett, a budapesti katonai vb-n ezüstérmet szerzett. A fehérváriak 27 esztendős sportolója a világranglista második helyén zárja az évet a fehérorosz Anasztaszija Prokopenko mögött. A UIPM rangsorában az Alba Öttusa SE pentatlonistája a 12. helyen zárt, míg a férfiak világranglistáján a volános Demeter Bence legjobb magyarként a 9. pozícióban végzett.

Az utánpótlás korosztályban is hirdetett győztest a Magyar Öttusa Szövetség. Gulyás Michelle és Bőhm Csaba, a junioroknál Guzi Blanka és Kardos Bence vehetett át elismerést. 2018-ban öt nemzetközi viadalnak adott otthont hazánk, 2019-ben pedig Budapest lesz a házigazdája az olimpiai kvótát adó világbajnokságnak, Székesfehérvár pedig világkupafutamot rendez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában