közel ezren voltak jelen

2018.11.10. 18:04

Beénekelték a Sóstói Stadiont

Az első igazán hazai mérkőzés előtt 11 nappal össznépi beéneklést vezényeltek a Vidi fanatikusai. Külföldön hagyomány, azonban hazánkban elsőként tartott beéneklést a Red Blue Devils.

Bagotai Balázs

Kicsik és nagyok, fiatalok és „ősszurkolók” együtt daloltak

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

„Veled az úton…” hangzott el az első dalok között a jól ismert rigmus. Új stadion, új csapatnév és nem kevés dráma ezek körül. A klub iránt érzett szeretet miatt mégis közel teljes létszámában jelen volt a Red Blue Devils szurkolói csoport, melynek tagjai közel ezer ember társaságában próbálták ki, hogy milyen is lenne a hangulat az újonnan épült Sóstói Stadionban.

Kicsik és nagyok, fiatalok és „ősszurkolók” együtt daloltak
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Piros-kékbe öltözött kívülről az épület és még a reflektorokat is felkapcsolták bent. Tehát igazi meccshangulatot teremtettek a fehérvári focicsapat új otthonában. Közel hároméves felcsúti „albérlet” után tért vissza az élet Sóstóra. A résztvevőkön látszott is, hogy ez egy igen felemelő érzés minden fehérvári futballszimpatizánsnak.

 

Az RBD elmondása szerint régi szurkolótársak is részt vettek az eseményen. Voltak, akik majd tízéves szünet után, vagy éppen külföldről tértek haza, hogy megtiszteljék a rendezvényt. Természetesen elhunyt társairól, klublegendákról is megemlékezett a nagyérdemű az egyik dalban. A fehérvári tábor az ország egyik legdallamosabb társasága. Ez megmutatkozott szombat este is. A teljes repertoárt felvonultatták a jelenlévők. Kicsik, nagyok, fiatalok, idősek teljes szívükből énekelték a közismert és a kevésbé híres rigmusokat is.

Először november 21-én lép pályára a csapat az új létesítményben. A hatodik fordulóból elhalasztott, Újpest elleni meccset pótolják be a felek. Erre a találkozóra élőképpel készül az RBD. A mérkőzés 19 órakor kezdődik, de már 16.30-kor nyitnak a kapuk, ekkor tartják a hivatalos megnyitó ünnepséget. Idén a Honvéd és a Ferencváros érkezik még vendégként. E három összecsapásra már elkezdték a minibérletek árusítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában