Nincs újabb sorozat

2018.11.20. 22:38

Nem tudta növelni győzelmei számát a Volán Zágrábban

Két góllal kikapott a Fehérvár AV19 a Medvescak Zagreb csapatától az osztrák bázisú élvonalbeli jégkorongbajnokság alapszakaszában.

Nagy Péter

Ismét egy idegenbeli találkozón hasalt el a kék mezes székesfehérvári csapat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Az utóbbi öt mérkőzést tekintve két, hasonló formában lévő együttes találkozott a zágrábi Dom Sportova jégcsarnokban az EBEL keddi játéknapján. Az egykori Raktár utcai kedvencet, a francia nehéztüzért, Antonin Manaviant is a soraiba tudó Medvék az elmúlt három hétben mindössze egy győzelmet tudtak felmutatni a sógoroknál, igaz, közben a Kontinentális Kupában három meccs alatt két sikert könyvelhettek el. Az Ördögök vasárnap, a Dornbirn ellen csupaszív játékkal, no meg a liga huszonötezredik találatát szerző Zack Phillips duplájával fordították meg az alsóházi derbit, megszerezve az idei kiírásban negyedik, rendes játékidőben aratott diadalukat. A Bulldogokkal szembeni összecsapást csak a nézőtérről figyelő Erdély Csanád visszatért a jégre, de a sérült Sofron Istvánra továbbra sem számíthatott a fehérvári szakvezetés.

Ismét egy idegenbeli találkozón hasalt el a kék mezes székesfehérvári csapat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégén ihletett formában védő Mac Carruthnak kellett az első védést bemutatnia Aviani jóvoltából, majd Sille szólózhatott a túloldalon, de Lisutin is a helyén volt. Harty kiállítását kivédekezte a Volán, sőt, a kiegészülés után Hári pöccintését védte a zágrábi portás. Svensson hibázott ziccerben, Reisznek sem sikerült a hálóba juttatnia a korongot, majd Szabó Krisztián is ugyanerre a sorsa jutott. Harty ismét kiszállt, de újfent jól bekkeltek a magyarok. Tizenkilenc másodperccel a harmad vége előtt a hazaiaktól Mike Aviani használt ki egy védelmi hibát, és a léc alá tüzelt, 1-0.

Mezőnyben csordogált a játék a második etapban, majd a Fejér megyeiek amerikai hálóőrét hívták táncba a Medvék. A horvát nyomás a 29. percben újabb gólhoz vezetett, Manavian távoli lövését Bjorn Svensson juttatta a koronázóvárosi ketrecbe, 2-0. Kuralt óriási helyzetben rontott, Koskiranta pedig a vasat találta telibe. A 34. percben, kettős fórban megtört a jég: Phillips a kapu mögül tálalt Hári Jánoshoz, aki kapásból szépített, 2-1.

Emberhátrányban, majd egyenlő létszámnál is a horvátok bizonyultak jobbnak a záró szakaszban: a 45. percben egy kapu előtti korongvesztésből Nikolai Lemtyugov talált be, 3-1. Az 54. percben, öt a négy ellen, Glenn aszisztjából Zack Phillips a zágrábi kapust érintve lőtt a bal felsőbe, 3-2. Hiába állt közel az egyenlítéshez a Volán, egy perccel a végső dudaszó előtt Svensson lövése még kijött Carruthról, de John Armstrong végleg eldöntötte a három pont sorsát, 4-2.

JEGYZŐKÖNYV

KHL Medvescak Zageb–Fehérvár AV19 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Zágráb, 2678 néző. Vezette: Ofner, Piragic (Nedeljkovic, Zgonc)

Medvescak Zagreb: Lisutin (Rosandic) – Manavian (1), Sauve, Mauldin,

Aviani 1, Lemtyugov 1 – Deutsch, Robar (1), Armstrong 1, Sylvestre,

Svensson 1 (1) – Puzic, Kudelka, Zanoski, Brine, Simsic – Ficur, Cepon.

Vezetőedző: Aaron Fox.

Fehérvár AV19: Carruth (Kornakker) – Kóger, Hári 1ee, Kuralt, Harty,

Szabó D. – Sille, Sarauer, Phillips 1(1ee), Stipsicz, Tikkanen – Szabó K.,

Koskiranta, Erdély, Caruso, Meland – Sárpátki, Reisz, Szita, Glenn (1).

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítás: 6, illetve 8 perc

Kapura lövés: 27–26.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában