A DVSC-t fogadják a női kézisek

2018.11.16. 20:57

Jensen visszatér a Verseci útra

Tabellaszomszédok találkoznak szombaton 17 órakor a Köfém Sportcsarnokban, az Alba Fehérvár a Debrecent látja vendégül a K&H női kézilabdaliga NB I-ben.

Horog László

Claudine Mendyre és társaira nagy csata vár szombaton

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Pal Oldrup Jensen ismét a koronázóvárosban! A norvég tréner két éven át dirigálta, és az EHF-kupa elődöntőjébe vezette a kék-fehéreket, majd ezt követően visszatért hazájába. Dolgozott alacsonyabb, valamint a legmagasabb osztályban is Skandináviában, aztán a nyáron vette át a DVSC irányítását. Érdekesség, hogy zsinórban a második meccsen dirigálja korábbi FKC-s tréner az aktuális ellenfelet: legutóbb Mihály Attila, ezúttal pedig Jensen ül a rivális kispadján a Köfém Sportcsarnokban.

Két hasonló játékerőt képviselő gárda találkozik, a DVSC-Schaeffler a fehérváriakkal egyezően kilenc pontot szerzett az eddigi nyolc fordulóban, rosszabb gólkülönbsége miatt áll közvetlenül az albások mögött, a táblázat 8. helyén. Az előző két szezonban mindkétszer ugyanannyi ponttal zártak a felek, a bajnokság végén azonban a Fejér megyeiek voltak jobbak az egymás elleni összevetésben.

Claudine Mendyre és társaira nagy csata vár szombaton
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A két klub hosszú esztendők óta meghatározó szerepet tölt be a legmagasabb osztályban, mindig kiélezett csatákat vívnak. Ez vélhetően nem lesz másként ezúttal sem. A házigazdák az elmúlt fél évtizedben tizenkét alkalommal találkoztak a hajdúságiakkal, hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel az FKC mérlege pozitív. Ezen időszak hat, a megyeszékhelyen megvívott bajnokiján négyszer a székesfehérváriak vonultak le győztesen a parkettről, egy éve döntetlen, 2014 tavaszán pedig debreceni siker született.

A tavalyi pontvadászatban az őszi legjobb teljesítménnyel nyert az Alba idegenben, 2725-re, a tavaszi, hazai meccs 25-25-ös eredménnyel zárult.

A szombati bajnoki után hosszabb szünet következik a bajnokságban, az FKC legközelebb december 30-án, Dunaújvárosban lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában