Fehérvár AV19: óriási feltámadás!

2018.11.30. 22:43

Háromgólos hátrányból nyert a Volán a címvédő otthonában

Hosszabbításban leckéztették meg a Rókákat az Ördögök az osztrák központú élvonalbeli jégkorongbajnokság alapszakaszában.

Nagy Péter

Fotó: Soós Attila

Kuralt, majd Hári kísérletével indult a dél-tiroli összecsapás péntek este az EBEL 24. játéknapján. Amíg a fehérváriak próbálkozásai nem jártak sikerrel, addig a Bolzano már az első lövésből gólt szerzett: Blunden indult meg a bal oldalon, egy kapu előtti keresztpassz után pedig Brett Findlay talált Carruth kapujába, 1-0. Hiába játszhatott fórban a Volán a 9. perctől, nem járt sikerrel. Az olasz nyomás a 13. percben újabb góllá érett, Michael Blunden csent pakkot, és fordulásból a hálóba lőtt, 2-0. Nem engedett a szorításból az itáliai gárda, de a szünetig maradt a kétgólos különbség.

A második játékrészt ismét Kuralt ziccere vezette fel, de hasonlóan az első harmadhoz, a Bozen kíméletlenül megbüntette a kimaradt helyzetet, amikor Alex Petan pofozta a korongot a magyar ketrecbe, 3-0. Úgy nézett ki, hogy ezzel el is dőlt a mérkőzés, de egy kontra után Hári János magabiztosan értékesítette Sille kipattanó lövését a 34. percben, 3-1. Glenn kiállítása miatt meleg pillanatokat élt át a Fejér megyei társaság, de a speciális egység magabiztosan tette a dolgát.

Fotó: Soós Attila

Folytatódtak a hazai rohamok a harmadik húsz percben, majd Harty szólóját védte Irving. Újabb fórt hagyott kihasználatlanul a FAV19, aztán az 56. percben csak összejött a második koronázóvárosi találat: Tikkanen kékvonalas bombájába Erdély Csanád tette bele jól az ütőjét, 3-2. A hátralevő időben mindent egy lapra téve támadott a látogató, 83 másodperccel a vége előtt pedig kiegyenlített a kapusát már nélkülöző kék-fehér csapat. Hári János éles szögből, a vas és az olasz hálóőr mellett talált be, 3-3. A dudaszó előtt még megzörgették a kapuvasat a vendéglátók, de az eredmény már nem változott, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban gyorsan eldöntötte az extra pont sorsát a Volán, Stipsicz Bence Koskiranta lökete után volt eredményes, 3-4.

Vasárnap 16 órakor a Red Bull Salzburg otthonában folytatja Hannu Järvenpää együttese.

Jegyzőkönyv

HCB Südtirol Alperia – Fehérvár AV19 3-4 (2-0, 1-1, 0-2, 0-1)

Eiswelle, Bozen, 2120 néző. Vezette: Kellner, Nikolic (Pardatscher, Schauer).

Fehérvár AV19: Carruth (Kornakker) – Sille (1), Hári 2, Kuralt, Harty, Szabó D. – Sárpátki, Koskiranta (1), Erdély 1, Caruso, Meland – Kóger, Sarauer (1), Phillips, Stipsicz 1, Tikkanen (1) – Szabó K., Reisz, Szita, Glenn. Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában