Megőrizte előkelő helyét

2018.10.17. 08:00

Takács Boglárka negyedikként zárt az ifjúsági olimpián

Élete leg­gyorsabb tempójában teljesítette a 100 métert az Alba Regia Atlétikai Klub sprintere, Takács Boglárka, s ezzel negyedikként zárt a Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Ferencz Balázs

Az alig két éve atletizáló Takács az ARAK reménysége

Fotó: ARAK

A Móron nevelkedett, az atlétikával mindössze két éve foglalkozó Takács Boglárka még pénteken, a 100 méteres síkfutás első fordulójában a negyedik legjobb időt futotta, pedig erős ellenszélben kellett nyargalnia. Az akkori, 12,08 másodperces ideje jó alap volt a hétfői második fordulóra, de az ARAK atlétája mindenképpen javítani akart teljesítményén. Az ifjúsági Európa-bajnokságon nem is oly rég ezüstérmet szerzett atléta kiemelkedően szerepelt Argentína fővárosában is. Az új lebonyolítási rendszerű ifjúsági olimpiai fesztiválon – az amerikai futókat nélkülöző mezőnyt két verseny összesített eredménye alapján rangsorolták – Takács Bogi az utolsó futamban térdelt rajtgépbe.

A 11.75-ös országos csúccsal rendelkező, Varga Tamás által edzett sprinter a hármas pályán futott. Jól rajtolt ugyan, de ezután a riválisok, a későbbi dobogósok hamarabb felvették az utazósebességet. A táv második felére újított a fehérvári vágtázó, és elképesztő, 11.45-ös idővel, negyedikként ért célba. Ugyan a megengedettnél nagyobb hátszél miatt az országos csúcs hitelesítése elmaradt, de az arakos spor­toló teljesítménye így is becsülendő. Takács összesítésben is a negyedik helyen zárt, a számot a nigériai Rosemary Chukuma nyerte Julien Alfred (St. Lucia) és az ecuadori Gabriela Anahi Suarez előtt.

Az alig két éve atletizáló Takács az ARAK reménysége
Fotó: ARAK

– Mindkét ARAK-atléta, a távolugrásban ezüstérmet szerzett Endrész Klaudia, valamint Takács Boglárka is eddigi csúcsteljesítményét a megszokottól eltérő időpontban rendezett világeseményen hozta. Felülmúlták önmagukat, legyőzték a korábban őket legyőző ellenfeleiket! Bár pályafutásuk elején járnak, a képességek és a csillogtatott versenyzői erények további sikerek zálogát jelentik – fogalmazott a fehérvári versenyzők produkcióját értékelve Tölgyesi Előd, az ARAK szakosztály-igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában