XV. Fehérvár-Böllhoff Kupa

2018.10.26. 08:00

Száznál is több sakkozó járt itt

A közelmúltban rendezte meg a Fejér Megyei Sakkszövetség a XV. Fehérvár-Böllhoff Kupa nemzetközi versenyt a Novotel Hotelben.

Ferencz Balázs

Kántor Gergely Fotó: Chess.hu

Két csoportban összesen 126 sakkozó, köztük három nemzetközi nagymester, kilenc nemzetközi mester, egy női nemzetközi mester és három FIDE-mester, valamint egy kétszeres szenior világbajnok mérte össze tudását.

 

Az erős mezőnyben végig nyílt küzdelem folyt a helyezésekért, és csak az utolsó forduló döntött mindkét csoportban. Az A csoportban Kántor Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa) nemzetközi mester végig vezetett, az utolsó fordulóban ugyan pontszámban öten is utolérték, de jobb mezőnyértékszámának köszönhetően ő nyert. Második Nagy Gábor (Kőbánya SC), harmadik Medvegy Zoltán (Aquaprofit Nagykanizsa) lett. További díjazottak sorrendben: Csonka Balázs (Makói SVSE), Vidéki Sándor (ASE Paks), Aczél Gergely (Aquaprofit Nagykanizsa), Fáncsy Imre (Balatonfüred), To Nhat Minh (Szigetszentmiklós). Különdíjasok: Okhotnik Vladimir (szenior), Persányi Barnabás (ifi ), Havanecz Bianka (női), Tancsa Tamás (Fejér megyei).

Kántor Gergely
Fotó: Chess.hu

A B csoportban Szegedy Mátyás (Debreceni SIE) végzett az élen, megelőzve Szunyogh Istvánt (Sárosdi SE) és Panda Barnabást (Tóth László SE). További díjazottak: Krizsány László Sr. (Kőbánya SC), Varga Boldizsár (MTK), Nagy Lajos (ASE Paks).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában