Megyei diákok az élen

2018.10.02. 19:54

Országos diákolimpián bizonyítottak a kajak-kenusok

Fadd-Domboriban rendezték a kajak-kenu Diákolimpia országos döntőjét, melyen több mint kétezer versenyző több mint kétszáz futamon vett részt. Az országos megmérettetésen két iskola bizonyult Fejér megye legeredményesebbjének: a fehérvári Comenius és a kápolnásnyéki Vörösmarty diákjai brillíroztak.

S. Töttő Rita

Nyolcszemélyes kenuval elsőként értek célba a Comenius diákjai Kovács Szabolcs felkészítő tanárral a fedélzeten Fotó: az iskola

A hét végén rendezték a középiskolák egyik legfontosabb sportversenye, az Országos Diákolimpia-sorozat kajak-kenu számait, melyen brillíroztak a Fejér megyei diá­kok. Az oktatási intézmények delegálják a versenyre a sportolókat, melyek közül idén a kápolnásnyéki gimnázium és a székesfehérvári Comenius Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola bizonyult a legeredményesebb intézménynek Fejér megyében.

Nyolcszemélyes kenuval elsőként értek célba a Comenius diákjai
Kovács Szabolcs felkészítő tanárral a fedélzeten Fotó: az iskola

Kenuban a Comenius iskola tanulói (C-8) – Csingár Bence, Harmat Márton, Meiszter Barnabás, Nagy Kristóf Csongor, Orosz Alex Iván, Palik Ádám, Rüll János Máté és Schmid Benedek – első helyezést értek el. Kajakban pedig két harmadik helyet szerzett Jenei Panna (K1 U14 korcsoportban, 500 méteren és 2000 méteren).

A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola színeiben Nemes Réka (K-1 U14, 500 m) és Kövesdi Patrik (K-1 U15, 500 m) első helyezést ért el, Gaál Liliána (K-1 U13, 2000 m) pedig harmadik helyen zárt. Morek Ádám (K-1 U15, 200 m) a fehérvári Kodolányi János Gimnázium, Bakos Zoltán (C-1 U14, 500 m és 2000 m) a fehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola, Kovács Bendegúz (K-1 U13, 2000 m) a dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola, Decsi Márk (K-1 U16, 500 m) pedig a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakgimnázium színeiben ért el első helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában