a vasiakkal mérkőznek

2018.10.05. 22:06

Javítania kell az Albának

Szombaton, 18 órakor Körmenden lépnek pályára az Alba Fehérvár kosarasai. Mindkét fél vereséggel kezdte a bajnokságot.

Horog László

A drukkerek szeretnének végre sikert ünnepelni

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem indult jól az idény a vasi piros-feketék és a fehérvári kék-fehérek számára, mindketten meglepő vereségbe szaladtak bele. Az albások az edzőmeccsek biztató teljesítménye után gyenge produkcióval nyitottak, múlt pénteken a PVSK-Veolia ellen, a szervezett baranyaiak 88-71-es győzelmet arattak, a végén átszaladtak a túl sokat hibázó vendéglátókon. A hét közepén, Ukrajnában sem nyújtotta a várt teljesítményt a Fehérvár, pedig a FIBA Europe Cup második selejtezőkörében kiválóan kezdtek Dzunic Branislav

tanítványai Ukrajnában, az első negyedben ültek a triplák, Lóránt remekelt, minden szögből betalált, de a többiek sem tétlenkedtek. A második negyed elején is elkapta a fonalat a Fehérvár, 16 ponttal meglépett, azonban porszem került a gépezetbe, a házigazdák folyamatosan dolgozták le hátrányukat.

A drukkerek szeretnének végre sikert ünnepelni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Félidőben már csak két ponttal vezetett az Alba, a harmadik és negyedik negyedben pedig átvette az irányítást a vendéglátó, ahogy múltak a percek, úgy léptek el egyre jobban, 16 pontos, 94-78-as győzelmet arattak, ami előrevetíti, kedden pokolian nehéz dolga lesz a magyar bajnokság tavalyi bronzérmesének, ha ott akar lenni a csoportkörben.

Az utóbbi években a BC Körmend is szereplője volt a nemzetközi porondon zajló küzdelmeknek, ezúttal nincsenek ott. Köszönhetően az Albának, amely a nyár elején, a bajnoki bronzcsatán magabiztosan bizonyult jobbnak a vasiaknál, akik így nem mutathatják meg képességeiket az Európa Kupában, Lóránt és társai szereztek jogot a részvételre. A nyugati határszéliek sem indítottak jól a bajnokságban, Debrecenben kaptak ki 82-78-ra, ami ugyanúgy a meglepetés erejével hatott, ahogy az Alba szezonkezdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában