ki kell szolgálni a közönséget

2018.09.15. 11:00

Sikerélményt nyújtanak

A Fehérvár AV19 SC első embere, Gál Péter Pál is azon a véleményen van, hogy az ínséges évek után végre ki kell szolgálni a közönséget. Sikerélményt kívánnak nyújtani idén.

Ferencz Balázs

Gál Péter Pál, az elnök

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– Ennek a keretnek képesnek kell lennie bekerülni az EBEL rájátszásába – jelentette ki Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke. – Fontos lenne, hogy az elmúlt szezonok után végre valamiféle sikerélményt tudjunk nyújtani a szurkolóinknak, akik továbbra is megtöltik a csarnokot, kitartanak mellettünk, ugyanakkor a támogatóinknak, a szponzorainknak is eredményeket kell szállítanunk.

A játékoskeret kialakítása szigorúan a szakma feladata volt. Hannu Järvenpää élő szerződéssel bírt, így már az előző szezon zárása előtt megkezdhette a 2018–19-es idényt célzó szakmai munkát.

– Kifejezetten az ő, valamint a szakmai igazgató, Szélig Viktor által kialakított kerettel vágunk neki a bajnokságnak. Az edző azokkal a játékosokkal dolgozhat, akik szerinte eredményes szezont tudnak produkálni, ugyanakkor egyértelmű, hogy ki a felelőse a szakmai munkának. Egy dolog nem változott a klubnál. Három pillérre építünk: az Akadémiáról kinövő fiataloknak lehetőséget szeretnénk biztosítani a bizonyításra, amennyiben a munkájukkal és a hozzáállásukkal kiérdemlik. Legyen egy komoly meghatározó magyar válogatott magja a fehérvári csapatnak, s ezt egészítsék ki a pénztárcánkhoz mérten olyan légiósok, akik az egész szezonban képesek annyit hozzátenni a teljesítményhez, hogy az eredményben csúcsosodjon ki. Azt várom, hogy a fiatal magyar játékosok minél nagyobb számban robbanjanak be a fehérvári és a magyar jégkorongba, a magyar válogatott játékosok hozzák azt, ami tőlük elvárható, a légiósoktól pedig elvárjuk, hogy tegyék bele azt a rutint, amivel segíteni tudnak. Mert nem zsákbamacskát vásároltunk. Döntően olyan játékosok érkeztek, akik már jártak itt, vagy rendelkeznek EBEL-tapasztalattal.

Gál Péter Pál, az elnök
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Hogy milyen lesz a csapat játékereje, majd a mérkőzések során kiderül. A financiális háttér azonban adott és mérhető.

– Pozitív, hogy a tavaly is meglévő szponzori keretünket idén is meg tudjuk tartani. Fontos, hogy olyan kiemelkedő gazdasági szereplők, mint a Szerencsejáték Zrt., vagy a Mol, mellénk álltak. A régióban jelenlévő gazdasági szereplők támogatását továbbra is élvezi a klub, s ami a legfontosabb, hogy Székesfehérvár városa továbbra is kiemelt támogatásáról biztosított minket. Információink szerint továbbra is az EBEL mezőnyének alsó szegmensében foglal helyet a Fehérvár AV19 a költségvetés tekintetében. De szeretnénk, ha ez fordítottan lenne arányos a szereplésünkkel. Azt pedig reméljük, hogy a Fehérvári Titánokba fordított befektetésünk megtérül, s az ott szereplő fiatalok leteszik névjegyüket a magyar hokiban.

Ahogy eddig is, bizonyára idén is telt ház előtt játszanak Kóger Dánielék. Azonban aki nem tud ott lenni a helyszínen, már más csatornákon követheti a kék-fehéreket.

– A DigiSport lesz a fehérvári mérkőzések jó részének televíziós közvetője. Ez egy, a Magyar Jégkorong Szövetséggel közös elképzelés mentén valósul meg. A klubnak nem volt olyan opciója, hogy továbbra is az M4 Sporton legyenek láthatóak a meccsek. Nem a Fehérvár menedzsmentjének a döntése volt a váltás, hanem partnerek központi döntésén alapult. A meccsek utólagos megtekintésére a Fehérvár Médiacentrum adásain továbbra is lehetőségük lesz a fehérváriaknak, ráadásul azokon a mérkőzéseken, melyeket a DigiSport nem közvetít, a klub saját költségén, többkamerás élő online-streamet biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában