Váltók viadalával indul a vb

2018.09.06. 20:55

Öt fehérvári sportoló szerepel a felnőtt öttusa-világbajnokság válogatottjában

Pénteken, a nők váltóversenyével indul az idei felnőtt öttusa-világbajnokság. A válogatottban összesen öt fehérvári sportoló szerepel.

Ferencz Balázs

Kovács dobogóra tör Fotó: FMH

Még soha nem versenyzett ennyire fiatal magyar csapat a felnőtt öttusa-világbajnokságok történetében. Elsősorban a nőknél lehet érmes szereplésre számítani, a hagyományos versenyben rajthoz áll a 2016-ban aranyérmes Kovács Sarolta is. A Volán Fehérvár tusázójával karöltve Földházi Zsófia és az Alba Öttusa SE pentatlonistája, Alekszejev Tamara alkotta trió a csapatversenyben meg is védheti világbajnoki címét. Mellettük Réti Kamilla is harcba száll.

Kovács dobogóra tör Fotó: FMH

A férfiaknál a Volán Fehérvár tusázója, Demeter Bence képviseli a rutint. Rajta kívül klubtársa, Frőhlich Tamás, valamint Bereczki Richárd, és Regős Gergely versenyez. A vb a nők váltóviadalával rajtol (Gulyás Michelle, Guzi Blanka) Mexikóvárosban, a férfi váltók szombaton versenyeznek, itt a volános Harangozó Bence Bruckmann Gergővel tusázik. A vasárnapi vegyesváltóban Bruckmann és Gulyás Michelle lesz érdekelt. A női selejtezőt hétfőn, a férfiak kvalifikációját kedden rendezik, szerdán lesz a női, csütörtökön a férfi döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában