Arany sárkányon versenyezve

2018.09.02. 14:50

A fehérvári dragonosok 7 érme Brandenburgból

18 nemzet részvételével rendezték meg Brandenburgban a 13. Nemzetek Közötti Sárkányhajó Európa-bajnokságot.

Silye Sándor

Igencsak sikeresek voltak a több számban is rajthoz álló székesfehérvári Dragon Aqua SE versenyzői, hiszen 5 versenyszámban egészen a dobogó legfelső fokáig „szárnyaltak”! A senior B korosztályban (50 év feletti versenyzők) valamennyi férfi számot megnyerték (200, 500 és 2000 méteren) a vegyes számokban (férfi és női versenyzőkkel a hajókban) is két arany és egy ezüstérmet szereztek.

A bajnok férfiak: Bartos Zoltán, Csuka Ákos, Fodor Sándor, Kovács Zsolt, Márton Mihály, Németh Attila, Ozsváth Zoltán, Sallai Csaba, míg a fehérvári „aranyos” nők: Csukáné Tarnói Katalin, Gál Katalin, Németh Henriette, Palla Zsoltné és Vincze Klára. A férfiak dobosa Némethné Gregor Judit, a vegyes csapaté Palla Dóra volt.

A senior A korosztályban – ahol a 40 év feletti versenyzők eveznek – Kovácsné Ferge Lenke tagja volt a szintén valamennyi távon győztes magyar hajónak, így háromszoros Európa-bajnoknak mondhatta magát.

A fiatalabb fehérvári senior lányok a magyar női csapat tagjaként egy bronzérmet hoztak haza.

A magyar válogatott összesen 10 arany, 5 ezüst és 6 bronzérmet gyűjtött, ezzel az éremtáblázaton a harmadik helyen végzett. E szép „termésből” a dragonosok 5 arany, 1 ezüst és 1 bronzéremmel dicsekedhettek. A csapat felkészítője Ozsváth Zoltán volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában