Alba FKC

2018.08.03. 08:30

Pénteken a Nagybányával csatáznak a kézisek

Szerdán este a legutóbbi bronzérmes Érddel vívtak edzőmeccset a fehérvári, női kézilabdázók, pénteken 17 órakor pedig a Nagybánya együttesét fogadják.

Horog László

Májer Krisztina (a labdával) hat góllal és remek játékkal jelentkezett az Érd ellen

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

A rendre a két nagycsapat, a Győr és a Fradi mögött a dobogón záró érdiek elleni találkozó kimondottan nívós játékot, izgalmas derbin győztek a vendégek, 33–32-re. Pénteken újabb ütközet vár a fehérvári kék-fehérekre, a román CS Minaur Baia Mare együttesét fogadják, 17 órakor. Az edzőmeccs nyilvános, ellenben a szombati, szintén a nagybányaiak elleni derbi zárt kapus, ugyanis a szakvezetők különböző játékelemeket szeretnének gyakoroltatni.

Mistina Kitty (balra) és társai szorgalmasan gyakorolnak
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak kapusa, a tavalyi szezonban egyenletes teljesítményt nyújtó Mistina Kitty és a szerdai, érdiek elleni találkozón a második félidőben gólerős játékot nyújtó, saját nevelésű jobbszélső, Májer Krisztina optimistán várja a folytatást.

– A nyáron mindenki kipihente magát és feltöltődve érkezett az alapozásra. Az első héten Mátraházán gyakoroltunk, a tábor zárása után vívtuk első edzőmeccsünket a Váccal, ami jól sikerült, háromgólos győzelmet arattunk. Később lehetőségünk nyílt a japánok U24-es válogatottja és az olimpiai bajnokokkal felálló Rostov Don ellen is pályára lepni. Az ázsiaiakkal 29–29-es döntetlenre végeztünk itthon, az oroszokkal szembeni, balatonboglári derbin is végig tartottuk a lépést, Ambros Martin együttese félidőben három góllal vezetett, végül 32–26-ra nyert. Nagyon küzdöttünk, kimondottan jó meccset vívtunk a BL-ben szereplő, pokoli erős csapattal. A felkészülés harmadik hetében vagyunk, változatos edzésekkel készülünk a szezonra, sok edzőmérkőzéssel – közölte Mistina Kitty.

Májer Krisztina (a labdával) hat góllal és remek játékkal jelentkezett az Érd ellen
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

– A felkészülésünket különböző felmérésekkel, tesztekkel kezdtük, ami remek alkalom volt arra, hogy ráhangolódjunk az új szezon kihívásaira – mondta Májer Krisztina, saját nevelésű jobbszélső. – Ezt követte a mátraházi edzőtábor ahol kihasználhattuk a környezeti adottságokat. Aztán következtek a várva várt edzőmérkőzések, az érdiek elleni volt a sorban a negyedik. Az elején nem találtuk a ritmust és a visszarendeződésünk sem volt megfelelő, de amint felvettük a tempót az érdi szélsőkkel és a támadásaink is hosszabb lefolyásúak voltak, fel tudtunk zárkózni és meg is fordítottuk az eredményt. A vendégek szoros meccsen győztek. Úgy gondolom, összességében pozitív volt mindegyik derbi, de még sok mindent kell pontosítanunk és javítanunk. Ezen fogunk dolgozni a felkészülés során – ecsetelte Májer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában