túlszárnyalta előző sikereit

2018.08.12. 22:43

Dévay Márk hetedik az Eb-n

Az előkelő hetedik helyen zárt az olimpiai távú triatlon Európa-bajnokságon a fehérvári Dévay Márk.

Ferencz Balázs

Dévay Márk végig az élbolyban haladt Fotó: Alba Triatlon

Nagyszerű úszással, remek kerékpározással, és kiváló futással rukkolt elő a glasgow-i triatlon Európa-bajnokságon Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője. Nem sokkal korábban a sprint triatlon Európa-bajnokságon is kiválóan teljesített a fehérvári sportoló, aki akkor a tizenegyedik helyen ért célba. Dévay pénteken délután az olimpiai távú Eb-n túlszárnyalta előző sikerét. Az úszás után az élbolyban pattant a kerékpár nyergébe többek között az olimpiai bajnok Alistair Brownlee, valamint a magyar Tóth Tamás társaságában.

Dévay Márk végig az élbolyban
haladt Fotó: Alba Triatlon

A kilencfős boly ellépett a mezőnytől, és magabiztos előnnyel tette le a bringát, s indult a 10 kilométeres futásra. Elképesztő iramot diktáltak az élmenők, Dévay Márk próbálta tartani a tempót, s nem is szakadt el a legjobbaktól. Kiváló futással az igen előkelő hetedik helyen ért célba. Az Európa-bajnoki aranyat végül a francia Lecorre szerezte meg, Tóth Tamás hatodik, míg a harmadik magyar, Faldum Gábor a tizenötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában