Petőt meglepte az esélyesek gyengélkedése

2018.07.12. 21:17

Villanások döntöttek

A Videoton labdarúgócsapatának egykori játékosmegfigyelője, pályaedzője, majd megbízott vezetőedzője januárban távozott a klubtól. Pető Tamás a tavasszal Pakson vállalt munkát, szerdától a Veszprémet irányítja.

Horog László

Pető Tamás (jobbra) Marko Nikoliccsal (balra) együtt dolgozott a Vidi sikeréért

Fotó: Archív

A szebb napokat megélt, volt élvonalbeli veszprémi focicsapat rövidesen a megyei első osztályban kezdi meg szereplését, immár Pető Tamás irányításával.

– Az eddigi edző, Vágó Attila felmondott, a vezetők megkerestek, vállaljam el a feladatot – kezdte a 44 éves szakvezető. – Korábban dolgoztam már itt, valamint Balatonfüreden is, akkor a feljutásért harcoltunk az NB III-ban. Ezúttal is ez a feladat, ám egy osztállyal lejjebb, ugyanis a gárda tavasszal búcsúzott a harmadik vonal küzdelmeitől.

– A megyei bajnokságban még nem dolgoztam. A vezetőkkel négyéves ciklusban gondolkodunk, szeretnénk megnyerni a most kezdődő pontvadászatot, az elkövetkező években a cél pedig az, hogy harcban legyünk az NB II-es indulásért. Remélem, rövidesen elkezdődik a stadion építése, aminek már tizenöt éve meg kellett volna történnie. A paksi munkámat nem adtam fel, továbbra is scoutként tevékenykedem. Remek a munkakapcsolatom Haraszti Zsolt ügyvezetővel, a szintén korábbi válogatott, Éger László segíti a munkámat. A veszprémi klub illetékeseivel közöltem, csak úgy vállalom a tréneri munkát, ha továbbra is tevékenykedhetek az atomvárosban. A szerdai nap mozgalmas volt, késő délelőtt megtekintettem a Paks–Kaposvár felkészülési mérkőzést, délután pedig megkezdtük az edzéseket a bakonyiakkal. A nyári világbajnokságot illetően meglepte a németek és a spanyolok korai búcsúja. Az ok szerinte nem a motiválatlanság, vagy a képességek hiánya, hanem a kifacsartság.

Pető Tamás (jobbra) Marko Nikoliccsal (balra) együtt dolgozott a Vidi sikeréért
Fotó: Archív

– A nyolc és négy évvel ezelőtti bajnok játékosai ugyanúgy tudnak futballozni, de a pokoli klubszezon, a 60-70 tétmeccs után érthetően nem voltak fittek, ez okozta a kiesésüket. Nem lepődnék meg, ha akadt volna olyan játékos, aki ugyan profi sportoló lévén mindent megtett, de a háta közepére sem kívánta az oroszországi tornát. Spanyolország és Németország mellett a franciákat és a brazilokat vártam a négy közé, közülük csak a galloknak sikerült. Megérdemelten vívják a finálét a horvátokkal, akik szintén nem érdemtelenül kerültek oda, nekik is világsztárjaik vannak, akik az eddigiekhez hasonlóan bármikor villanhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában