kerékpárosverseny

2018.07.31. 15:30

Tizenhárom korosztály bringázott

Immár hagyományosan Kincsesbányáról startolt és oda is tért vissza a VII. Bringafieszta kerékpárosverseny mezőnye.

Ferencz Balázs

Neubauer Eliza az U19-es versenyben lett első Fotó: Szingo

A Bringafieszta évről évre tömegeket vonz Fejér megyébe, ahol kiváló versenyzési lehetőséget kínál a Kincsesbánya, Iszkaszentgyörgy és Fehérvárcsurgó településeket is érintő körpálya. Az idei kerékpáros megméretésen 13 korosztályban gurulhattak rajthoz az országúti bringások. A legfiatalabbak az U17-es korcsoportban tekertek, de volt korosztály a 70 felettiek számára is. A fiataloknak 160 kilométert kellett teljesíteniük, a legidősebbek 35 kilométert tekertek.

Neubauer Eliza az U19-es versenyben lett első
Fotó: Szingo

Az ország minden részéből érkeztek kerékpárosok, hogy megküzdjenek a körönként 166 méteres szintkülönbséggel és a mezőnnyel. A fehérvári sportolók közül a Szingo Balaton Team versenyzője, Neubauer Eliza teljesített a legjobban, a WU19-es korosztály aranyérmét zsebelte be, s harcban volt az abszolút elsőségért is. Elit kategóriában Hartmann József (Zengő) végzett az élen, a nőknél Matuz Etelka (FTC) nyert. Master I-ben Kutács Zsolt (Pannonhalma) és Marton Orsolya (Biondo) győzött, Nagy Noémi (Szingo) negyedik lett. Master II-ben a szingós Rákóczi Viktor a második, Master IV-ben Nagy Attila Picasso a harmadik helyen futott be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában