bizakodóan

2018.07.20. 19:17

Először nyerne a PAFC a Loki ellen

Az OTP Bank Liga 1. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Debreceni VSC csapatát fogadja. A Pancho Aréna kettős rangadójának első mérkőzése 17 órakor kezdődik.

Káldor András

Ezekiel Henty (kékben) többször is borsot tört a debreceniek orra alá, de ő már nem segíthet a Puskáson

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Június elején tért vissza a klubhoz a Puskás Akadémia FC korábbi sikeredzője, a csapatot először az NB I-be juttató Benczés Miklós. Ahogy akkor ígérte, némileg átalakítja a keretet, és elsősorban a fiatal, tehetséges labdarúgók számára szeretne lehetőséget adni. Nincs könnyű helyzetben a szakember, hiszen az előző szezonban Pintér Attila irányításával a klub legeredményesebb évét érte el, a pontvadászatban a 6., a Magyar Kupában a 2. helyen végzett.

Mindenesetre azt érdemes megjegyezni, hogy jelentősen átalakult a nyár folyamán a játékosállomány, hiszen öten is távoztak a légiósok közül: a horvát Stipe Bacelic-­Grgic és Ivor Horvat (még nincs klubjuk), valamint a kameruni Patrick Mevoungou (Mezőkövesd) végleg, a Viditől megszerzett nigériai Ezekiel Henty (NK Osijek) és a horvát Antonio Perosevic (al-Ittihad Kalba), pedig kölcsönbe. Az érkezési oldalon szerepel a korábbi akadémista, a MOL Viditől visszatérő Szolnoki Roland, valamint a Haladás utánpótlás-válogatott tehetsége, Kiss Tamás, és az NB II-be kiesett Balmazújváros házi gólkirálya, a grúz csatár, Bacsana Arabuli.

Ezekiel Henty (kékben) többször is borsot tört a debreceniek orra alá, de ő már nem segíthet a Puskáson
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A PAFC az öt felkészülési mérkőzését külföldi csapatokkal játszotta, ezek közül hármat megnyert egy döntetlen és egy vereség mellett.

– Több fázisból állt a felkészülésünk, hiszen ez most nem egy klasszikus felkészülés volt. Kicsit összetettebb feladattal birkózunk meg, mivel edzőváltás történt, stábot kellett kialakítani, meg kellett ismerni, és át kellett alakítani a keretet. Ennek ellenére mind a hazai, mind a horvátországi edzőtáborban eltöltött szakmai program jól támasztotta alá mindezt, jó körülmények között tudtunk dolgozni. Nem azt mondjuk viszont, hogy lezárult a felkészülés, hanem a szezon közben is még fejlesztjük azokat a területeket, ahol még van előrelépési lehetőség. A Debrecen ellen még nem győzött a Puskás Akadémia FC bajnokin, úgyhogy szép kihívás előtt állunk, lehetőség arra, hogy ez a sorozat megszakadjon. Ennek reményében készülünk, és már nagyon várjuk az összecsapást – hangsúlyozta Benczés Miklós.

A debreceniek mestere, Herczeg András tisztában van azzal, hogy ez a PAFC már más lesz, mint a tavalyi.

– Változott a felcsútiak játékoskerete, különösen elöl volt nagy mozgás a Puskásban. Bátor, felszabadult futballra és jó teljesítményre lesz szükség ellenük – mondta Herczeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában