Filipovics Márkó triplát dobott

2018.07.08. 20:18

Címeres mezben is

Koszovó és Litvánia ellen pályára lépett a nemzeti együttesben az Alba 21 éves bedobója, Filipovics Márkó.

Horog László

Filipovics Márkó (fehérben) a nyáron egyéni edzésekkel készül a következő szezonra

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A világbajnoki selejtezők során végig ott volt a meccsekre készülő kosaraskeretben, de a sorozat elején csak a kispadot koptatta az Alba Fehérvár 21 éves bedobója. Pristinában került először parkettre, másfél perc alatt egy hármassal jelentkezett a 81–65-re megnyert derbin. Pár nap múlva, a közvetlen elithez tartozó litvánok elleni, 73–50-re elveszített meccsen három percet kapott a bizonyításra.

Régóta várt a bemutatkozásra. A koszovói fővárosban hármassal nyitott, gondolom, ilyen kezdésre számított.

– Jó volt pályára lépni. A szövetségi kapitány végig a bizalmáról biztosított, de soha nem ígérte, mikor küld először pályára. Mindegyik világbajnoki selejtező előtt ott voltam a keretben, mindössze a hazai, lengyelek elleni találkozóra nem neveztek, azon a derbin búcsúztatták a válogatottságtól visszavonuló Tóth Norbertet, Wittmann Krisztiánt és Ferencz Csabát. Örültem, hogy a legjobb magyar kosarasokkal készülhetek, az edzéseken odatettem magam, vártam a lehetőségre. Koszovóban küzdelmes meccsen nyertünk, triplát dobtam, a budapesti, litvánok elleni találkozón nem voltam eredményes.

A baltiak klasszisok sorával érkeztek. Nyilván más volt a sebesség, mint a többi rivális esetében.

– Valóban, hihetetlen gyorsan kosárlabdáznak. A játékosok mindegyike a tengerentúlon, az NBA-ben, vagy európai nagycsapatban szerepel, nem véletlenül.

Filipovics Márkó (fehérben) a nyáron egyéni edzésekkel készül a következő szezonra
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Az Alba augusztus közepén kezdi a felkészülést, addig nyilván a megérdemelt pihenőjét tölti.

– Nem, most is tréningezem, a fővárosban, Bácsalmási Gábor vezette egyéni képzésen veszek részt válogatott társam, a szintén kaposvári születésű, a közelmúltban Zalaegerszegről Szolnokra igazoló Benke Szilárd társaságában. Szorgalmas vagyok, nem esik nehezemre ez a pluszmunka, sőt, ezt az időszakot imádom a legjobban. A speciális gyakorlatok mellett erősítek is a konditeremben, az utóbbi években már így készülök júliusban. Jó állapotban kezdek az albás társakkal augusztus derekán, a Gáz utcában.

Nyaralni nem is készül?

– Nem kizárt, hogy sor kerül rá, de mindössze hét nap telt el a kéthetes, egyéni képzésből, utána majd eldöntöm, hogyan alakítom a programot a jövő hónap közepéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában