Nehéz szülés volt így elsőre

2018.07.01. 20:52

A Puskás Akadémia a Komárno legyőzésével indította a felkészülést

Felcsút Hamar kétgólos hátrányba került, de végül fordítani tudott a felcsúti labdarúgócsapat a Révkomárom elleni edzőmeccsen.

Nagy Péter

A felcsúti Radó András (fehér) második félidei duplájával behúzta első edzőmeccsét a PAFC

Forrás: PFLA

Puskás Akadémia FC–KFC Komárno 4–2 (2–2)

Gólszerző: Molnár G., U. Diallo, Radó A. (2), ill. Duda, Hurkovic

Nem sok információ szivárgott ki eddig a Benczés Miklós által irányított Puskás felkészülési programját illetően. Annyit mindenesetre tudni, hogy a PAFC július 4-től tíz napon keresztül a horvát–szlovén határon fekvő Muraszentmártonban edzőtáborozik. A Váli-völgyben székelő élvonalbeli labdarúgócsapat négy szintén első osztályú együttessel méri össze erejét a túra során. A román Voluntari, a szerb másodosztály első helyezettjeként a Superligába feljutó újvidéki FK Proleter, a szlovéniai Prva Ligában szereplő NK Aluminij, és a horvát élvonal újonca, a HNK Gorica lesz Szakály Péterék ellenfele.

Nem igazán úgy indult Benczés újabb regnálása, ahogy a DVTK alkalmazásból visszatérő, lassan 49 éves szakvezető azt elképzelte. Még tíz perc sem telt el, már kétgólos hátrányba kerültek a felcsútiak: előbb Lukás Duda értékesített egy remek mélységi passzt, majd Samir Nurkovic büntetőből növelte a révkomáromiak előnyét, 0–2.

Józanítóul hatott a két bekapott találat, hiszen az akadémisták ezután fokozatosan átvették a játék irányítását. Ennek megfelelően előbb Molnár Gábor szépített, majd Ulysse Diallo ki is egyenlített Prosser Dániel szép lekészítését követően, 2–2.

A felcsúti Radó András (fehér) második félidei duplájával behúzta első edzőmeccsét a PAFC
Fotó: PFLA

A szünet után mindössze Márkvárt Dávid futott ki a kezdőből, Benczés Miklós teljes sorcserét hajtott végre. Nem törte meg a hazaiak lendületét a váltás, akik a második játékrészben több tetszetős akciót is vezettek. Különösen a tavaly súlyos sérülést szenvedő, de a szezon végére visszatérő és remek formába lendülő Radó András volt elemében. A Haladás és a Ferencváros egykori támadója kétszer is mattolta a látogatók kapusát. Először egy Gonzalo Vega pazar labdáját követő Perosevic-centerezést juttatott a hálóba, aztán egy jobbról bejövő labdánál bizonyult higgadt ítéletvégrehajtónak, 4–2. A kezdeti bizonytalanság után tehát győzelemmel nyitotta a nyári alapozást a Puskás Akadémia.

Vasárnapra is jutott hír a 2017–2018-as bajnokság hatodik helyezettjével kapcsolatban. A Pintér Attilával idén Magyar Kupa ezüstig jutó Fejér megyeiek hivatalosan is bejelentették a tizenhét esztendős utánpótlás-válogatott Kiss Tamás érkezését. A szombathelyi Haladástól szerződtetett tehetség az elmúlt kiírásban 12 összecsapáson négyszer volt eredményes, új egyesületénél három évre kötelezte el magát.

– Rendkívül örömteli és megtisztelő volt a Puskás Akadémia megkeresése, szívesen jöttem a klubhoz. A társak jól fogadtak, úgy vélem, zökkenőmentes lesz a beilleszkedés. Remek közösségbe érkeztem, a szakmai stáb is kiváló, jól felépítettek az edzések. Nagyszerű csapatunk van, amelyben benne vannak a kimagasló eredmények, reméljük, a legjobbat sikerül kihoznunk magunkból és a szezonunkból – nyilatkozta a klub honlapjának az aláírás után Kiss Tamás.

A sárga-kék alakulat játékosainak jótékonykodásra is jutott ideje a héten: az Akadémia képviseletében Vanczák Vilmos edző és Tóth Balázs sportigazgató mellett Márkvárt Dávid, Bokros Szilárd és Szolnoki Roland is meglátogatta a szalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-tábort. A szívbetegséggel élő fiatalokat nem csak tanácsokkal, de ajándékokkal is ellátták a felcsútiak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában