NB III-as labdarúgó-bajnokság

2018.06.13. 20:46

Továbbhaladni a megkezdett úton

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Nyugati csoportjának tizedik helyét szerezte meg a Videoton FC második csapata, ám Tímár Krisztián szerint az eredményességnél sokkal fontosabb tanítványai fejlődése.

FMH

Galacs Erik (pirosban) a gárda egyik pillére volt

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Sikeres szezont tudhat maga mögött az élvonalbeli játékos pályafutását Fehérváron kezdő tréner, aki négyszeres válogatott is. Az idény során 30 bajnokin irányította a Vidi II-t.

Elégedett az elmúlt egy évvel?

– Összességében igen. A fiatalokkal végig stabilan szerepeltünk az NB III-ban, az előzetes elvárásokat hozzávetőlegesen megvalósítottuk: adtunk az első csapatnak is játékost, télen pedig ketten is feljebb léptek, eligazoltak tőlünk az NB II-be.

A bajnok Kaposvár együttesétől a Videoton II vette el a legtöbb pontot, ennek ellenére az idény során akadt olyan mérkőzés, ahol kritizálta néhány játékosa hozzáállását. Mi okozhatta a hullámzást?

– Fiatalokról van szó, ezt ne felejtsük el. A csepeli meccsen a miliő „bealtatott” minket, nem tetszett a hozzáállás. Szerencsére nagyon kevés alkalommal kellett ezzel foglalkoznom, sikerült végig motiválni a fiúkat, a csapattal mindig győzelemre játszottunk.

Több játékosa is nagyszerű teljesítményt nyújtott a szezon során. Kiket emelne ki?

– Réti Patrikot sikerült fél év alatt úgy felhozni, hogy bemutatkozott az első csapatban, abszolút sikertörténet az övé. Remek példa arra, hogy jó munkamorállal meddig lehet eljutni. Az ősz folyamán a kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok, mint például Molnár Dominik vagy Pápai Kristóf tavasszal bejátszották magukat a csapatba, Pápai az egyik vezére lett az együttesnek. De említhetném még az öt gólig jutó Galacs Eriket, aki végre folyamatos fejlődést mutat.

Galacs Erik (pirosban) a gárda egyik pillére volt
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Bolla Bendegúz hátvédként hat találatával a második helyen végzett a házi góllövő listán, ráadásul a Diósgyőr ellen kezdőként lépett pályára az NB I zárófordulójában.

– Kiemelkedő formát hozott, szinte a legjobb játékosunk volt tavasszal, Tarnóczival kiegészülve nagyon jól néztek ki a jobb oldalon. Jó érzés volt látni a fejlődést, ahogy elkapta a játékot és önbizalmat szerzett: extra teljesítményt láthattunk tőle.

Többször U19-es, illetve U17-es játékosokkal kellett pótolnia a korosztályos válogatottakban szereplőket, illetve az első csapatban bemutatkozókat.

– Igen, folyamatosan figyelemmel kísértük az utánpótlás pontvadászatokat, és kerestük azokat, akik már érettek a felnőtt bajnokságra.

Nyáron azt nyilatkozta, kiváló a munkakapcsolata az első csapatot irányító Marko Nikoliccsal. Jelenleg mi jellemzi a viszonyukat?

– Továbbra is próbáljuk segíteni az első csapat munkáját, felkészítjük a srácokat. Ha nem ilyen szoros a bajnokság, a fiatalok hamarabb is bemutatkozhattak volna az első osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában