micsoda tehetség!

2018.06.01. 09:12

Nagycsoportos kisfiú nyerte meg a II. Szabó Krisztián Sakkiskola kupát

Vasárnap tartották Várpalotán a Thury-várban a II. Szabó Krisztián Sakkiskola kupát, ahol a 2011-es születésű iskolások között egy nagycsoportos székesfehérvári kisfiú, Kuhinkó Brúnó nyerte el a kupát.

Feol.hu

Fotó: Kuhinkó Tímea

Vasárnap tartották Várpalotán a Thury-várban a II. Szabó Krisztián Sakkiskola kupát, ahol a 2011-es születésű iskolások között egy nagycsoportos nyerte el a kupát, aki még az óvodai csoport plüsskabaláját is magával vitte.

Fotó: Kuhinkó Tímea

A székesfehérvári kisfiú él-hal a sakkért. Óvodásként nagyságrendileg havi 25 órát sakkozik (!), ebből havi 9 órát különböző intézményekben a Szabó Krisztián Sakkiskola szakkörein, nyolcat pedig magánórán Szabó Krisztián sakknagymesterrel. A többi időt otthon, gyakorlással tölti.

Két hónapja Szabó Krisztián sakknagymester elvállalta az oktatását, miután az iskolája sakkoktatói kiemelték szorgalmát, tehetségét és erről Ő maga is megbizonyosodott.

Fotó: Kuhinkó Tímea

Még a „vakon” játszást, sakktábla nélkülit is kipróbálta vele. 2 hónap közös munka után, május 27-én a várpalotai Thury-várban Brúnó magabiztosan, 6-ból 6 játszmát nyerve nyerte meg élete első sakkversenyét úgy, hogy térdelnie kellett, hogy elérje a sakktábla másik oldalát.

Szíve vágya, hogy egyszer neki is annyi kupája legyen, mint példaképének, Szabó Krisztiánnak, Székesfehérvár első sakknagymesterének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában