Vb-résztvevő ellen bizonyítani

2018.06.08. 21:49

Kérdés: mire lehet képes a válogatott Ausztráliával szemben?

A hétközi, Fehér­oroszország ellen elért döntetlen alkalmával láthattuk, van mit csiszolni a magyar labdarúgó-válogatott játékán. Georges Leekens együttese az oroszországi világbajnokságra készülő Ausztrália ellen bizonyíthat.

Ferencz Balázs

Csak bizakodhatunk, hogy Leekens nem fog „megfázni”a válogatottal Ausztrália ellen

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Pontosan egy hét múlva Franciaország ellen debütál az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon Ausztrália, majd csoportjában megküzd még Dániával és Peruval. Mielőtt azonban felvennék a kesztyűt az auszik az illusztris társaságban, Magyarország nemzeti együttesével meccselnek. Ma 17 óra 30 perckor a Nemzetek Ligája november 15-i fordulója előtti utolsó, nézők által is látható mérkőzését vívja a válogatott a Groupama Arénában. A 2015-ös, románok elleni Eb-selejtezőn tapasztaltak miatt büntette meg a magyar szövetséget az UEFA, s a görögök elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani. Az ausztrálokkal szemben azonban a drukkerek hada által támogatva rohamozhatnak Georges Leekens legényei. Ahhoz azonban, hogy egyáltalán meg tudjunk indulni az ellenfél kapuja felé, hatalmas minőségi javulásra lesz szükség. A fehéroroszországi 1–1 végül a magyarok számára volt hízelgő eredmény, mert a hazaiak jobban futballoztak…

Csak bizakodhatunk, hogy Leekens nem fog „megfázni”a válogatottal Ausztrália ellen
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

– Mindenekelőtt fizikailag kellett formába hozni a játékosokat, mert eléggé fáradtak. Vannak sérültjeink, Botka Endre és Dzsudzsák Balázs szinte biztosan nem tud játszani, s Elek Ákos már száz százalék, hogy nem képes pályára lépni – jelentette ki Georges Leekens szövetségi kapitány pénteken. – De mindannyian velünk maradnak, ami nagy pozitívum, hiszen azt is mondhatnák, hogy elmennek nyaralni. Az ausztrálok a világbajnokságra készülnek, ezt megelőzően 4–0-ra legyőzték a cseheket. Nekik ez az utolsó kihívás a világbajnokság előtt, ezért nyilván fontos számukra, hogy jól sikerüljön. Szeretem azt a mentalitást, amit képviselnek, emellett jól ismerem a szövetségi kapitányukat, Bert van Marwijkot, aki korábban Szaúd-Arábiában is jó munkát végzett. Megfelelő időt szánnak a támadások felépítésére, szélen és rögzített helyzetekből is veszélyesek, kemény mérkőzésre számítok. De bízom benne, hogy meg tudjuk mutatni, mire vagyunk képesek – mondta a kapitány, aki eddig három mérkőzésen két vereség mellett egy döntetlent ért el a csapattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában