A felnőttek között is megvetné a lábát

2018.06.13. 15:30

Hosszú távra terveznek a Cundernél

Nyolc esztendeje nyitotta meg kapuit a Molnár Csaba és Erdei Krisztián által alapított Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület, ahol jelenleg nyolc edző közel százötven gyerekkel foglalkozik.

Krebsz András

Nem jutottak ugyan fel a másodosztályba, de sokat fejlődtek a serdülők Fotó: Cunder Kézisuli

Mozgalmas és eredményes szezont tudhatnak maguk mögött a Kézisuli csapatai, ám az egyesület a serdülő III. osztályú bajnokságban lemaradt a hőn áhított feljutásról.

– Két hasonló erősségű társaságra bontottuk a serdülőket, azonban nem sikerült megnyernünk a bajnokságot. Azért pozitív hozadéka is volt a döntésünknek, az egyénekre lebontott játékidő és a tapasztalat nőtt, a fiúk jobban fejlődtek. Jövőre szeretnénk egy osztállyal feljebb lépni, ezért összevont csapattal nevezünk – mondta Molnár Csaba, az Alba Regia KSE gárdájánál játékosként mintegy húsz, edzőként több mint két szezont is lehúzó tréner.

A cunderesek egyre több együttest indítanak az utánpótlás bajnokságokban: Molnárék a következő idényben U10-es korosztálytól felfelé minden korcsoportban képviseltetik magukat az országos porondon, sőt most először ifi korosztályban is rajthoz állnak. A csarnokhiány azonban komoly nehézséget jelent, ugyanis a VOK-ban, a város általános iskoláiban illetve Pusztaszabolcson tréningező gyerekek számára hosszú távon kizárólag egy saját edzőcsarnok jelentene megoldást.

Nem jutottak ugyan fel a másodosztályba, de sokat fejlődtek a serdülők Fotó: Cunder Kézisuli

– A szűk termek miatt több csapatunknak gyakorlatilag nincsen széljátéka, a mérkőzések végére pedig sokszor elfáradnak a srácok. Szeretnénk elérni, hogy használhassuk az MKOSZ edzőközpontját is, szükségünk lenne rá. Ezen kívül próbálunk valamelyik iskolával közösen pályázni egy edzőcsarnokra, a polgármester a lehetőségeihez képest támogat minket. A cunderesek a következő szezontól már felnőtt szinten is megméretik magukat, az ősztől a megye bajnokságban induló alakulat célja idővel az NB II-be való feljutás.

– Egy junior csapatot a harmadosztályban fel lehet építeni, a fiatalokat ott újabb impulzusok érik. A jó munkához idő kell, mi 6-8 év távlatában gondolkodunk. Többen már jelezték részvételi szándékukat: Kónya Balázs, Sipics Bence, Dreska Dániel, Bakos Dávid, Zsirai Péter és Dravecz Dávid jövőre a Cunder felnőtt csapatát erősítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában