Két felcsúti aranyérem

2018.05.02. 20:07

Megyei kempósok a világ legjobbjai között

Több mint hatszáz versenyző mérte össze tudását a MOM Sportközpontban megrendezett 15. IKF Kempo Világbajnokságon és Világkupán, ahol a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE két versenyzője a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Nagy Péter

Látványos küzdelmeket hozott a pesti világbajnokság

Fotó: Kocsner

Minden idők legnépesebb mezőnye gyűlt össze a múlt héten megrendezett harcművészeti világbajnokságon a fővárosi rendezvényközpontban. Fejér megyét a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE különítménye négy fővel – Szilágyi Júlia, Konstantin Fanni, Czene Ferenc, valamint Juhász Gergő – képviselte. A csapat tagja volt a Bicskei Harcosok Kempo HSE növendéke, Valencsik Richárd is.

A közel 140 tagot szám­láló magyar válogatott kiválóan szerepelt, nemzeti együttesünk az összetett csapatverseny mellett a küzdelmi kategóriákat is megnyerte, a technikai divíziókban pedig az előkelő harmadik helyen végzett. Az egyéni eredményeket nézve sportolóink 62 arany-, 77 ezüst- és 82 bronzérmet tartottak itthon.

A Fejér megyei harcosok közül Szilágyi Júlia világbajnoki címet ünnepelhetett Semi Kempo, illetve bronz­ér­met Submission kategó­riá­ban. Czene Ferenc is verhetetlennek bizonyult Semi Kempóban, míg a kempo egyik küzdelmi válfajában, a Submissionban a második helyen végzett. Konstantin Fanni fegyveres formagyakorlata is dobogót ért, a felcsúti hölgy végül bronzéremmel gazdagodott. Juhász Gergő is behúzott két medált a hazai rendezésű világversenyen, akinek a Semi Kempós ezüstje mellé egy Submission-bronz dukált.

Látványos küzdelmeket hozott a pesti világbajnokság
Fotós: Kocsner

Valencsik Richárd szállította a kontingens utolsó érmeit, a bicskei kempós a Semi Kempo és a Submission kategóriában egyaránt a harmadik pozíció­ban fejezte be a budapesti megmérettetést.

A torna második napján a Nemzetközi Kempo Szövetség átadta a stafétabotot a következő évi világbajnokság helyszínének, a spanyolországi Guadalajara városának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában