rendkívül balszerencsés volt

2018.04.22. 09:00

Mayer, az Alba FKC játékosa eldobhatta a mankókat

A tavaly decemberi, németországi vb-n ott volt a csapatban, több mérkőzésen pályára lépett, azonban az utóbbi hónapokban már nem kapott meghívót Kim Rasmussen kapitánytól. A 30 éves kézilabdázó érthetően nem örült, hogy nem léphet pályára a hollandok elleni, márciusi selejtezőkön. Pár nappal később jött az újabb csapás, porccal műtötték.

Horog László

Balról Deli Rita, Mayer Szabina és Májer Krisztina

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- Természetesen csalódott voltam, amikor a kapitány keretet hirdetett. A tavaly év végén rendezett vb sajnos nem sikerült nekem sem és a csapatnak sem. A 14. helyen zártuk a seregszemlét, elmaradtunk a várakozástól, lényegesen jobb szereplésben bíztunk. Azóta nem kaptam meghívót a válogatott összetartásokra. Elfogadtam a határozatot. Úgy gondolom, reális volt a kapitány döntése, ugyanis a vb-n nem játszottam jól. Sokkal többet tudok annál, mint amit az év végi tornán mutattam. Nagyon remélem, lesz még alkalmam bizonyítani a kapitánynak, akit nagyon jó edzőnek tartok. Örömmel dolgozom vele, ha erre lehetőséget kapok.

A válogatott a tulipánosok ellen készült, Mayer pedig kés alá feküdt, ismét műteni kell a másfél esztendővel ezelőtt Gdyniában, EHF-kupában vívott meccsen megsérült bal térdét. Akkor nagyobb volt a baj, elszakadtak a szalagok, most porcleválás történt. A születésnapja előtt három nappal, Siófokon operálták.

Balról Deli Rita, Mayer Szabina és Májer Krisztina
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- A szülinapom szombaton volt, szerdán műtött Majzik Ernő. Előzőleg került sor az MRI-vizsgálatra, majd az eredményeket látva a doktor úr a műtét mellett döntött. Az utóbbi időszak eseményei kapcsán hajlamos vagyok azt gondolni, hogy a világ legszerencsétlenebb embere vagyok. A főorvos a beavatkozás előtt közölte, a térdkalács alatti porc szilánkosra tört, az okozta a fájdalmat, valamint az oldalsó porcot is rendbe kellett tenni. A műtét után komolyabb fájdalmaim voltak, mint másfél éve, a térdszalagműtétet követően. Most már jobb a helyzet. Az igazság az, már nagyon elegem van, remélem, ez volt az utolsó sportsérülésem. Szeretnék végre teljesen egészséges lenni és csak a játékra koncentrálni. Igyekszem mindenben a jót keresni, sikerült ezúttal is megtalálnom. Az feltétlenül pozitív, hogy a szalagok nem sérültek, azoknak semmi baja. Pedig tartottam ettől.

A kézilabdázó elmondta, az is jó hír, hogy a múlt hétvégi kontroll után a mankókat eldobhatta. Ezen eszközök segítettek neki az utóbbi hetekben a gyalogos közlekedésben. Reményei szerint az utolsó két bajnoki fordulóban ott lehet a csapatban, ugyanis szörnyen éli meg, ha a lelátóról kénytelen szurkolni a társaknak. Az Alba FKC május végén zárja a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában