Két pontba került a véghajrá

2018.04.14. 19:07

Danilo fejesével elvitte az egyik pontot a Honvéd a Pancho Arénából 

1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia a bajnoki címvédő Budapest Honvéddel az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 26. fordulójában

Nagy Péter

 

Jegyzőkönyv

Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd FC 1-1 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, 1785 néző, V.: Szőts (Szalai, Farkas)

Sárga lap: Hegedüs L. (76.), Szakály P. (92.) ill. Danilo (28.), Kukoc (93.)

Gól: Hegedűs J. (34.), ill. Danilo (87.)

PAFC: Hegedűs L. – Osváth, Hegedűs J., Spandler, Poór, Trajkovski – Balogh B., Knezevics (Latifi, 57.), Szakály, Perosevics – Radó (U. Diallo, 66.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Honvéd: Gróf – Baráth, Kamber, Bobál D., Heffler T. (King, 46.) – Gazdag, Danilo, Banó-Szabó (Májer, 72.) , Holender (Kukoc, 57.), Nagy G. – Eppel. Vezetőedző: Supka Attila.

Nem sokat kellett várni az első kapu felé tartó lövésre, Knezevics a 2. percben senkitől sem zavartatva vezette fel a labdát a kispesti térfélen, majd 23 méterről a bal alsó sarok mellé tüzelt. Ugyancsak a horvát légiós jóvoltából alakult ki a hazaiak következő lehetősége, amikor a PAFC középpályása remekül indította honfitársát, Perosevicset, aki Baráth szorításába került a földre, a játékvezető sípja viszont néma maradt. Továbbra is a Puskás lépett fel kezdeményezőbben, Osváth jobb oldali beadását Perosevics bólintotta a felső lécre. A dobogóért küzdő kispestieken érződött a hét közben, a Viditől elszenvedett háromgólos vereség – no, meg Davide Lanzafame hiánya -, a piros-feketék egy rendkívül visszafogott, biztonsági futballal rukkoltak elő. A 34. percben ismét a Perosevics-Knezevics kettős alakított ki ziccert, utóbbi lövését azonban blokkolták a fővárosiak. Ezzel azonban nem szabadult fel Gróf kapuja, Knezevics bal oldalról beívelt szögletéből a szabadon hagyott Hegedűs János fejelt a jobb felsőbe, 1-0. Válaszként Eppel bombázott fölé 18 méterről egy labdaszerzést követően, így felcsúti előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulás után Bano-Szabó indította a helyzetek sorát, a középre tartó löketet Hegedüs szép vetődéssel hárította. A félidei fejmosás jót tett a XIX. kerületieknek, akik láthatóan egyre jobban igyekeztek a második játékrészben. Ennek ellenére a vendégek fölénye sokáig meddőnek bizonyult, igazi lehetőséget sokáig nem tudott kialakítani a Honvéd. A vezetés tudatában még jobban visszahúzódtak a felcsútiak, akik leginkább Perosevics megugrásaiban bíztak. A 76. minutumban a PAFC szélsője egy ilyen megindulásból találta meg Diallót, a mali csatár fejese azonban levágódott. Kicsit később Osváth megpattanó lövését védte nagy bravúrral a budapesti portás. Ismét egy kontrából veszélyeztetett a Fejér megyei gárda, Latifi fejese azonban keresztbe elment a kapu előtt. Egy percre rá jött a feketeleves: Kukoc bal oldali beívelését Danilo fejelte a bal alsó sarokba, kialakítva ezzel a végeredményt, 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában