ÖTTUSA 

2018.04.01. 14:00

Az Alba Volán SC a szövetséggel közösen rendezi az Európa-bajnokságot

Az Alba Volán SC elnöke, egyben a nyári, felnőtt Eb szervezőbizottságának tagja, Tóth István optimista a kontinensviadal kapcsán. A koronázóvárosban tavaly a junior vb-t bonyolították, júliusban felnőtt Európa-bajnokságra kerül sor.

Horog László

Balról Sárvári László ügyvezető és Tóth István elnök

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- Jogos büszkeséggel töltötte el klub és a város vezetését a tavalyi, nemzetközi elismerés. Mégpedig az, hogy a nemzetközi szövetség égisze alatt bonyolított versenyek összesítésében a fehérvári, junior-vb sikerült a legjobban, tavaly augusztusban. A közelmúltban, a Kincsem Parkban nagyszabású sportági rendezvényt tartottak, pontosan 500 nappal a jövő nyári, budapesti vb-t megelőzően. A 2019-es évben az egyik legnagyobb volumenű, hazai szervezésű világesemény lesz, amelynek felvezető sajtótájékoztatóján – nagy örömünkre – több hozzászóló méltatta az utóbbi három évtized fehérvári, modern pentatlonviadalait. Megjegyezték, Fejérben soha nem kellett csalódniuk, minden rendben zajlott. Idén nyáron a huszonötödik jelentős, nemzetközi eseményünk következik – mondja Tóth István.

A sportvezető által említett erőpróbák között női Világkupa-viadalok, ifjúsági és junior világbajnokságok, Európa-bajnokságok, valamint felnőtt Eb-k szerepelnek. Utóbbi seregszemléket 2000-ben és 2014-ben bonyolították.

Balról Sárvári László ügyvezető és Tóth István elnök
Fotós: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

- Négy hónapot kell várni arra, hogy ismét mi legyünk egy héten át Európa öttusaközpontja, a kontinens legjobb férfi és női versenyzői nálunk állnak rajthoz. Felnőtt versenyzőink szállítják az eredményeket a világversenyeken, de természetesen nemcsak rájuk figyelünk, hanem hagyományainknak megfelelően az utánpótlásra is. A Volán Fehérvár öttusa szakosztályában 230 gyerek sportol versenyszerűen, valamint százan vesznek részt a tanfolyami rendszerben. A múlt hétvégén az ország különböző részeiről több mint 680 sportoló indult a kéttusa és háromtusa Magyar Kupa első fordulóján, U10-től kezdve az U17-es korosztályig a Börgöndi úton. Egy héttel korábban a junior bajnokságra került sor a bázisunkon.

Tóth István korábban társelnökként tevékenykedett, májusban lett az Alba Volán SC első embere. Elmondta, az elmúlt időszak legfontosabb feladata a sportklub pénz-ügyi stabilitásának megteremtése, valamint a jégkorongozók kiválása után az egyesület újfajta működési struktúrájának kialakítása volt. Sportszakmailag a legfőbb célkitűzés, hogy a 2020-as, tokiói olimpián is két volános pentatlonista álljon rajthoz. Négy éve, Rióban Kovács Sarolta és Demeter Bence szerepelt. A legutóbbi elnökségi ülésen az idei költségvetés tervezetét tárgyalták, a végleges számokat májusban, az évi rendes közgyűlésen fogadják el. Tóth István elmondta, kiegyensúlyozott év várható, reményeik szerint komoly sportsikerekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában