utolsó mérkőzés

2018.04.03. 20:19

Alba Fehérvár: Szerdán zárják az alapszakaszt

A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában,ma 18 órától az Alba a Sopron vendége lesz.

Horog László

Lóránt Péter (labdával) akcióját figyelik a soproniak

Fotó: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Az már korábban eldőlt, hogy a fehérváriak a felsőházban folytatják, ám az még kérdéses, hogy az első fordulóban otthon, vagy idegenben lépnek pályára. Abban az esetben ha az Alba győz Sopronban, valamint a Körmend és a Falco veszít, a koronázóvárosiak előzhetnek a tabellán. Az már biztos, hogy a Magyar Kupában is diadalmaskodó Olaj KK nyerte az alapszakaszt. A Szolnok 21 győzelemmel és 4 vereséggel áll, megelőzve az egyaránt 18–7-es mérleggel rendelkező Körmend és a Szombathely együttesét. A Fehérvár ezzel ellentétben 17-szer győztesen, 8-szor pedig vesztesen jött le a játéktérről.

Lóránt Péter (labdával) akcióját figyelik a soproniak
Fotós: Koppán Viktor/ Fejér Megyei Hírlap

Sopronban vitán felül a fehérváriak az esélyesek, a határszéliek az idei szezonban roppant haloványan teljesítenek. A hazaiak 6 diadal mellett 19 kudarcot számlálnak, nagyon kevés olyan találkozójuk volt, amikor a lefújás után önfeledten örülhettek. A tabellán az utolsó előtti, 13. helyet foglalják el, pontosan annyi győzelmet és vereséget számlálnak, mint a sereghajó MAFC, csak jobb kosárarányuknak köszönhetik, hogy nem velük zárul a táblázat. A jó állománnyal rendelkező soproniak gyengén kezdtek, aztán edzőt váltottak, a korábbi tréner, Sabáli Balázs tért vissza a kispadra. Ráadásul sérülések is nehezítik a dolgukat, Tóth Gergely csak az utolsó két bajnokin tért vissza, a bedobó, Dénes Gábor is jó ideje harcképtelen, a hírek szerint a közeljövőben kezdheti a tréningeket. A fehérvári drukkerek jól ismerik a soproniak pontgyárosát, az Albát a 2011–2012-es idényben erősítő Muhammad El-Amint. A bedobó Pécsről érkezett, az itt eltöltött egy év alatt nem játszott rosszul, de a kék-fehér gárda abban az idényben nem ért el eredményt. A szintén tengerentúli irányító, a decemberben szerződtetett Joshua Parker, jól dob kintről, a szezon rajtja előtt, az Atomerőműtől igazolt Ryan Watkins mozgása ugyan nem kifinomult, mégis átlagban tíz lepattanót szed össze. Az együtteshez januárban csatlakozó, 4-es poszton hasznos Esian Henderson a pontszerzésben jeleskedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában