A Magyar Kupa fináléja a tét

2018.04.17. 21:41

A döntőért játszanak a felcsútiak

A szintén élvonalbeli DVSC látogat a Pancho Arénába szerda 20.15-kor a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első felvonásán.

Nagy Péter

A felcsúti Antonio Perosevics (kék) húz el a debreceni Bódi Ádám mellett

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A Diósgyőr ellen hazai pályán elszenvedett egygólos vereséget követően kevesen gondolták volna a felcsúti szimpatizánsok közül, hogy kedvenceik az április 18-i elődöntőben is érdekeltek lesznek. Nem kisebb bravúrt hajtottak végre az akadémisták a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, minthogy egy felszabadult játékkal háromszor vették be Antal Botond kapuját, és idegenben harcolták ki a továbbjutást. A debreceniek 3–1-gyel búcsúztatták otthonukban a Budapest Honvéd csapatát a 0–0-s kispesti odavágót követően. Idén harmadszor feszülnek egymásnak a felek, a mérleg nyelve az eddigi összecsapások alapján a hajdúságiak felé billen: a cívisvárosban 3–0-ra nyertek Tőzsérék, míg a Pancho Arénában gól nélküli döntetlen született. A vendéglátóknál hathetes kihagyás után tér vissza a DVSC egykori csapatkapitánya, Szakály Péter.

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – A bajnokságban élet-halál harcot vív az első hattól lefelé mindenki, óriási a küzdelem a pontokért. A kupamérkőzéseknek más a tétje, hiszen onnan bárki kijuthat a nemzetközi porondra, ezért nem lehet kiindulni a bajnoki eredményekből. A Debrecen egy nagyon motivált és rendkívül fegyelmezett csapat, amely hozzánk hasonlóan mindent el fog követni azért, hogy a döntőbe kerüljön.

A felcsúti Antonio Perosevics (kék) húz el a debreceni Bódi Ádám mellett
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Herczeg András, a DVSC mestere: – A Puskás kiváló formába lendült, nagyszerű eredményeket értek el a felcsútiak mostanában, a kupában például egy hazai vereség után magabiztos játékkal jutottak tovább, s azóta a bajnokságban is figyelemre méltóan szerepelnek. Azt szeretném, ha a Pancho Aréna közönsége egy jó Debrecent látna, de nyilván nagyon nehéz összecsapás lesz, csak a pályán derül majd ki, hogyan sikerül teljesítenünk.

A statisztikát böngészve az is kiderül, hogy a Fejér megyeiek még egyszer sem tudták legyőzni a vendégeket: az eddigi 9 összecsapáson három döntetlen mellett hat debreceni sikert könyvelhettek el. A 20.15-kor kezdődő találkozón Erdős József fújja majd a sípot, segítői Szert Balázs és Szécsényi István lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában