Albacsávók

2018.03.13. 08:30

Visszavágó a litvánok ellen: A Juventus Utena látogat Fehérvárra

Múlt szerdán az albások 87–74-es vereséget szenvedtek a Baltikumban. Kedden 18 órakor visszavághatnak.

Horog László

Trevis Simpson (jobbra) bízik a jó eredményben Fotó: Pesti Tamás

Egy évvel ezelőtt, a második csoportkör utolsó fordulójában búcsúzott az EC-től az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata. Idén mindkét nemzetközi kvartettből továbblépett Dzunic Branislav együttese, amely a kosárlabda Europe Cup nyolcaddöntőjében a világ élvonalába tartozó Litvánia egyik középcsapatával találkozik. Múlt szerdán rendezték az odavágót, a kék-fehérek 87–74-es vereséget szenvedtek Utena városában. A fehérváriak szombaton, hazai bajnokival hangoltak a keddi kupameccsre, a paksiakat fogadták. Az utolsó másfél percben dőlt el az összecsapás, a vendéglátók 89–82-re győztek, legjobbjuk Trevis Simpson volt, aki 23 pontot szerzett, hét triplával jelentkezett.

– A szombati mérkőzés végig nyílt volt, a végén ellenfelünk nem védekezett elég figyelmesen, sikerült a hibáikat kihasználnunk. A legfontosabbat, a győzelmet megszereztük, nagyon remélem, hogy kedden is nyerünk a litvánok ellen. A 13 pontos hátrány ledolgozható, úgy készülünk, hogy bejutunk a legjobb nyolc közé az Európa Kupában. Tudjuk, nagyon nehéz dolgunk lesz, de minden megteszünk a sikerért – mondta a vajkezű Trevis Simpson.

– A válogatott szünetet követően mindig elég hektikus a teljesítményünk, akadnak jobb és rosszabb periódusaink, egy-egy mérkőzés közben is vannak hullámvölgyek és hullámhegyek. Remélem, az Utena ellen végig kiegyensúlyozott lesz a teljesítményünk, kivívjuk a továbbjutást. Nagy siker lenne, ha bejutnánk a nyolc közé a FIBA Europe Cupon – jegyezte meg a center, Keller Ákos.

Trevis Simpson (jobbra) bízik a jó eredményben Fotó: Pesti Tamás

A fehérváriak trénere, Dzunic Branislav szerint a hátrány ledolgozható, végig koncentrált, fegyelmezett játékkal. Olyan üresjáratok nem férnek bele, mint a múlt szerdai odavágón.

Az Alba tehát győzelemmel melegített, a Juventus viszont vereséget szenvedett a hétvégén a Lietuvos Rytas vendéglátójaként. Az Utena mindössze a záró tíz percben volt jobb (31–23), de ezzel csak kozmetikázni tudtak az eredményen. Legeredményesebb játékosuk az amerikai irányító, Ireland volt, 15 pontot dobott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában