Fehérváriak a dobogón

2018.03.21. 09:35

Turbucz lett a bajnok, négy érmet tartott itthon az öttusa-utánpótlás

Turbucz Anna remeklésével zárult a koronázóvárosban rendezett junior öttusa országos bajnokság. Csapatban a Volán Fehérvár fiú és lány egységei, valamint az Alba Öttusa SE lányai is dobogóra állhattak.

Ferencz Balázs

Turbucz Anna kiválóan forgatta a párbajtőrt a vívópáston, ez aranyat ért

Fotó: Buza Virág

A juniorok országos bajnokságán a nők még napsütésben viaskodtak, azonban a férfiak tusakodása során az időjárással is meg kellett küzdeniük a fiatal öttusázóknak.

Mindkét nem versenye izgalmasra sikeredett. A lovaglást még Budapesten, a Honvéd lovardában teljesítették a versenyzők, majd az úszást, a vívást, és a kombinált számot bonyolították a koronázóvárosban. A hölgyeknél sokáig a Volán Fehérvár 15 éves üdvöskéje, Szarka Luca vezetett, s miután lovaglásban, úszásban és vívásban is második lett, nagy eséllyel vágott neki a kombinált számnak. A lövészettel tarkított futás közben azonban elájult. Szarka egész nap hiányosan táplálkozott, így leesett a vércukorszintje, a későbbi vizsgálatok megállapították, hogy nincs komolyabb baja. Az aranycsatából sajnálatosan búcsúzott, de így is a 20. helyen végzett. Az aranyérem mégis Székesfehérváron maradt, hiszen az Alba Öttusa SE egyre jobb formában versenyző pentatlonistája, Turbucz Anna nyert.

Turbucz Anna kiválóan forgatta a párbajtőrt a vívópáston, ez aranyat ért
Fotós: Buza Virág

Kiemelkedőt nyújtott a vívópáston, 23 győzelme mellett mindössze hatszor kapott ki. Szloboda József utánpótlás-kapitány szerint Turbucz remekül összerakta a napot, és Szarka Lucával, illetve a még sérült Gulyás Michelle-lel együtt jó esélyekkel utazhatnának Portugáliába, az ifjúsági világbajnokságra. Turbucz mögött Zs. Tóth Anna (Szentmihály SE) és Boros Alexandra (KSI) zárt. Kiss Virág (AÖSE) a 4., a legjobb volános, Csizmazia Rita a 6., a legeredményesebb móri versenyző, Deák Melinda Zóra a 15. lett. A csapatversenyt a KSI SE nyerte, megelőzve a Volán Fehérvár és az Alba Öttusa SE trióit.

A férfiaknál roppant kiélezett volt a mezőny. Kardos Bence (Trion) nyert Szép Balázs (BHSE) és Burcsik Barnabás (UTE) előtt. Az első 10 között négy volános fiatal ért célba, Salga Gergő (6.), Bernáth Bálint (7.), Katona Bálint (8.), és Horváth Barnabás (10.). Csapatban a BHSE mögött és a Csepel előtt nyert ezüstérmet a Volán Fehérvár „A” egysége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában