Szomorú évforduló

2018.03.06. 10:30

Húsz éve ment el a legenda, Májer Lajos

Májer Lajos a Videoton SC labdarúgója húsz esztendeje hunyt el, a Sóstói temetőben rá emlékeztek az egykori játszótársak, vezetők.

Káldor András

Májer Lajos 1956. augusztus 14-én született Sárbogárdon. 1974-ben debütált a Vidi felnőttcsapatában, és a következő 14 évben 305 mérkőzésen lépett pályára piros-kékben. Magyar bajnoki ezüstérmes és kétszeres bronzérmes a klubbal, legnagyobb sikere az 1984–85-ös UEFA-kupa-menetelés. A népszerű „Matyira” legtöbben a madridi UEFA-kupadöntőn lőtt győztes góljára emlékeznek. 1998. március 11-én, tragikus körülmények között hunyt el.

Májer Lajosra emlékeztek az egykori csapattársak Fotó: vidi.hu

A Videoton történetének legeredményesebb játékosa, Szabó József egyik legjobb barátja és játékostársa volt:

– A góljaim többségét az ő beadásaiból szereztem. Tudtam, merre, mikor cselez, mikor jön a beadás, hova érkezik a labda, vagy nekem hova kell mozdulnom, hogy odaérkezzen. Szinte testvérek voltunk, nemcsak a pályán, de azon kívül is. Szenzációs futballista volt, a támadójátékunk mozgatórugója. Sokat köszönhetek neki, nélküle nem lettem volna az, aki voltam a pályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában