Négy hónapos szünet után

2018.03.09. 11:00

Hazai pályán, mégis idegenben – szombaton elindul a megyei I. osztály is

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban hat mérkőzéssel kezdődik el a tavaszi idény, Agárdon rögtön rangadóval.

Káldor András

Dvéri Zsolték (labdával) visszavágnának őszi vereségükért az Ikarus-Maroshegy gárdájának Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ahogyan arra számítani lehetett, a változékony időjárás nem tett jót a pályáknak, kevés kivétellel nem hazai környezetben fogadják soros ellenfelüket a pályaválasztó csapatok.

2018. 03. 10., szombat 15.00 Székesfehérvár, Sóstói Stadion Sárosd (7.)–Ikarus-Maroshegy (1.) – (ősszel 2–3)

Dvéri Zsolt, a Sárosd vezetőedzője: – Őszintén mondom, hogy nagyon nyögvenyelős volt, nem sikerült a legjobban a felkészülésünk, az időjárás elég komoly szerepet játszott abban, hogy nem tudtunk megfelelően edzeni. Annak ellenére, hogy elég hosszúra nyúlt a holt idény, lett volna lehetőségünk arra, hogy sokat gyakoroljunk, de sajnos ez nem realizálódott, mert rengeteg volt a sérültünk, és gyér volt az edzéslátogatottság. Különösebben nagy változások nem történtek a keretünkben, valamivel szűkösebben lettünk, ketten távoztak, de érkezőnk nem volt.

Az Ikarus elleni mérkőzés előtt még eléggé képlékeny képem van a csapatomról, mert még most sem tudom azt, hogy ki lesz az, akire számíthatok. Kérdéses, hogy a sérültek közül felépül-e valaki, valamint az is talány még, hogy a pályánk egyáltalában alkalmas lesz-e arra, hogy azon mérkőzést játsszunk. Bármi megtörténhet, bárkivel fel tudjuk venni a versenyt, igaz, bárkitől ki is tudunk kapni, így attól függ, hogy melyik arcát mutatja a csapat, mennyire lesz fociéhes szombaton. A pályánkon még hó van, nem igazán optimális játékra. Olvadás alatt van, de tervbe vettük azt, hogy elvisszük a környéken műfűre.

2018. 03. 10., szombat 17.00, Székesfehérvár, Főnix Park Sárbogárd (8.)–Enying (13.) – (4–1)

Viktor Ferenc, a Sárbogárd vezetőedzője: – A felkészülésünk nagyon jól sikerült, január 8-án kezdtük, és kemény két hónapon vagyunk túl. A csapat végigcsinálta azt, amit elterveztünk, nagyon fontosnak tartom, hogy a taktikai repertoárunkat is ki tudtuk bővíteni, ezáltal bízom abban, hogy előrelépünk. Az edzőmérkőzések után pedig látom a csapaton, hogy jó lesz az erőnléte. Az időjárás az utolsó héten okozott zavarokat a munkában. Hathetes ciklusban gondolkodtam, utána pedig egy kéthetes frissítés következett volna. Az idő pontosan a végét rontotta el, a pályák használhatatlanok voltak, de azért szerencsére jól jöttünk ki belőle a műfüves pályánknak köszönhetően. Megpróbáltuk átvariálni az edzéseket, áthidaltuk a problémát, mondhatom, jól jött ki belőle a csapat.

A hétvégi meccsünket a Főnix Parkban játsszuk, mert komoly csapatot építünk, azért dolgozunk, hogy ez látsszon is teljesítményünkön. A támadó futballt preferáljuk tavasszal, ehhez feltétlenül jó minőségi pálya szükséges. A sárbogárdi játéktér nincs olyan állapotban, hogy arra rá tudjunk menni, inkább műfüvön fogadjuk ellenfeleinket az első fordulókban. Rutinos labdarúgókat igazoltunk posztokra, így Kakas József, Gál Dániel, Bánfalvi Balázs és Márki Dénes, valamint a fiatal Kindl Zalán érkezett. Néhányan ugyan elmentek, a legnagyobb erősítés azonban az, hogy egyben tudtam tartani a csapatot. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk kezdeni a szezont, de minden mérkőzésen győzelemre játszunk.

2018. 03. 11., vasárnap 10.00 Székesfehérvár, Főnix Park Polgárdi (9.)–Ercsi Kinizsi (5.) – (1–2)

Kurja Csaba, a Polgárdi szakosztályvezetője: – Jól alakult a felkészülésünk, annak dacára, hogy a pályaviszonyok nem tették lehetővé azt, hogy a füves pályán tudjunk dolgozni. Ennek ellenére a kis műfüves pályánkon és a műfüves tornán játszottunk. Annak örültünk, hogy ezt a tornát megnyertük. Szép lassan utolérjük magunkat, az erőnlétünkkel nem lesz baj, bár tornatermi edzéseket nem tudtunk végezni, mivel a termünket még ősszel elfújta a szél. Ettől függetlenül több edzőmeccset játszottunk, nagyjából körvonalazódott, hogy a csapat milyen állapotban várhatja a rajtot. Nagyjából együtt maradt a társaság, néhány új játékost igazoltunk a környékről, igaz, páran távoztak is, leginkább az ifistáink közül. Az Ercsinek feltétlenül vissza szeretnénk vágni, bár az ismert pályaviszonyok miatt a Főnix Parkban játszunk.

Dvéri Zsolték (labdával) visszavágnának őszi vereségükért az Ikarus-Maroshegy gárdájának 
Fotós: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

2018. 03. 11., vasárnap 15.00 Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (2.)–Martonvásár (6.) – (4–2)

Balogh Zsolt, a GárdonyAgárdi Gyógyfürdő vezetőedzője: – Egy darabig semmi problémánk nem volt a felkészüléssel, ám a vége felé az időjárás közbeszólt. Hosszú lett a téli szünet, majdnem négy hónapig nem játszottunk bajnoki mérkőzést, úgyhogy már nagyon várjuk a Martonvásár elleni összecsapást.

Presztízsmérkőzés lesz, ősszel idegenben kétgólos győzelmet arattunk, kettőzött erővel fogunk küzdeni most is, és ezzel az eredménnyel vasárnap is kiegyeznék. Alapjában véve jó meccset várok, szeretnénk itthon tartani a három pontot. Ezért dolgozunk, megpróbálunk még jobban szerepelni, mint az őszi idényben, és a dobogón végezni. Sokat hibázni éppen ezért nem lehet. Több változás történt a keretben, Sowunmi Attila Velencén folytatja, míg ketten abbahagyták a labdarúgást. Természetesen erősítettünk is, az MTK-ból egy fiatal tehetség, Zsédely Zsombor érkezett, valamint Újpestről Tóth Zsombor.

Baracs (14.)–Lajoskomárom (12.) – (1–1)

Gyalus Zoltán, a Baracs vezetőedzője: – Január második hetétől edzettünk, több mérkőzést tudtunk játszani, egyrészt a Műfüves Tornán, másrészt pedig egyéb lekötött meccseken, többek között a saját műfüves pályánkon is. Az időjárás eléggé beleszólt a munkánkba, főleg a labdás foglalkozások tekintetében, és a mérkőzések számától függetlenül összességében elég keveset tudtunk dolgozni nagy pályán.

Néhány ifistát a felkészülés során kipróbáltunk, közülük egyet-kettőt beépítünk majd a csapatba, de még nem szánunk nekik fontos szerepeket, mert túl fiatalok ahhoz, hogy mély vízbe dobjuk őket. Egy játékost igazoltunk, Csala Dávidot a DPASE csapatától, ő kölcsönbe került hozzánk.

A Lajoskomárom ellen nagy valószínűséggel a küzdelem és az akarat fog dominálni, mivel nincsenek még olyan formában a csapatok, hogy kizárólag a mutatott játék döntsön majd. Természetesen győzelemnek örülnék, remélve azt, hogy a csapat is így gondolja és így fog hozzáállni. Közvetlen riválisunk érkezik, és egy sikerrel közelebb kerülhetnénk hozzájuk. A pályánk nem használható, így műfüvön játszunk majd.

Bicske (4.)–Tordas (11.) – (0–0)

Móri Tamás, a Bicske vezetőedzője: – Az egész felkészülés során sok volt a sérültünk, csak reménykedni tudok abban, hogy a csapat kilencven százaléka hétvégére hadra fogható lesz. Az edzőmecscseink során emiatt egyszer nem tudtam úgy összeállítani a csapatot, ahogy szerettem volna. Örülök annak, hogy az összes tavaszi meccsünket hazai pályán játsszuk le, de komoly aggályra ad okot a rengeteg sérülés a folytatás és a céljaink elérése szempontjából. Nem változtattunk a keret összetételén, a csapat gerince megmaradt. Máté Dávid és Molnár Attila távozott, míg fiatal, 21 éves tehetség, Solt Pál (Vecsés) és Dombai Dávid (Piliscsaba) érkezett. A Tordas ellen játszottunk a felkészülés alatt, igaz, akkor mindkét csapat eléggé foghíjas volt, nyertünk 6–1-re, de messzemenő következtetéseket ebből a kilencven percből nem lehet levonni. A jó idénykezdet az alap, mindenféleképpen győzelemre számítok. Bicskén készen van a beruházás, a centerpályát természetesen kíméljük, így a műfüves pályán játsszunk majd az első három fordulóban.

Mezőfalva (10.)–Mór (3.) – (ősszel 0–4)

A mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmarad, a találkozót május 30-án, 18 órakor rendezik. Masinka László, a Mezőfalva vezetőedzője: – Nagyjából el tudtuk végezni a kitűzött feladatokat, bár a végén a kedvezőtlen pályaviszonyok és az időjárás közbeszóltak. Négy játékos érkezett a tél folyamán, Boros Benjamin és Kovács Roland Sárbogárdról, Hercsik Ádám a DPASE, valamint Ürmös Zoltán Dunaföldvárról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában