Fehérvárról indult és ide is tért vissza

2018.02.14. 19:16

Véget ért Tóth András sikeres pályafutása

Tóth Andrást a röplabdázók körében mindenki ismeri és szereti. A 11-szeres magyar válogatott tavaly nyáron tért vissza Fehérvárra a MÁV Előréhez, ám fél szezon után úgy döntött, felhagy az aktív játékkal.

Káldor András

sd

Fotó: Koppán Viktor

Mindenkit meglepett a döntése!

– Családi okok miatt történt, a család és a munkám mellett nem tudtam annyi edzést vállalni. – hangsúlyozta a 29 esztendős feladó. – Valamiről muszáj volt lemondanom, és sajnos a röplabda lett ennek az áldozata. Fájó szívvel tettem mindezt, hiszen húsz évet játszottam, úgy érzem mindent megtettem, természetesen nem így akartam elbúcsúzni a sportágtól.

Hogyan tekint vissza a pályafutására?

– Minden percét nagyon szerettem. Nincs okom panaszra, amit lehetett elértem. Magyar bajnoki címet szereztem, kupagyőztes lettem, strandröplabdában is bajnok voltam és a válogatottban is szerepeltem. Fehérvárról indultam, a Dágnál folytattam, majd jött a Dunaújváros, és a Kaposvár. A Kecskemét csapatánál kezdett felfelé ívelni a pályám, 2015-ben Romániába, a Nagybánya csapatához igazoltam. Visszatérésem után a Pénzügyőr csapatával értem el sikereket, és ezt követően lett a MÁV Előre együttese ennek a kalandos időszaknak a végállomása. Abban a „holt időben” voltam játékos, amikor nem volt annyi pénz a sportágban. Akkoriban két klub, a Kaposvár, és a Kecskemét vetélkedett, és minden évben megküzdött egymással a döntőkben.

Tóth András húsz évig sportolt, most búcsút int Fotó: Koppán Viktor

Néhány éve rendszeres résztvevője volt a strandröplabda bajnokságoknak. A sportág ezen ágától is visszavonul?

– Bagics Balázzsal magyar bajnokok, és az Év Utánpótlás párosa is lettünk 2007-ben. Kénytelen vagyok ezt is befejezni, mert a teremben játszott változatra épül a strandröplabda, és ehhez egész évben játékban kell lenni. Komoly erőnlét szükséges hozzá, így hátránnyal mennék le játszani, arról nem beszélve, hogy ehhez jön még a forróság és a homok...

Azért a meccseken majd találkozhatunk önnel?

– Amikor tudok, mindenképpen kimegyek, szurkolok a srácoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában