Dermesztő győzelem, túlórában

2018.02.28. 22:07

Hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a PAFC

Összesítésben 2-1-s győzelemmel jutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe az élvonalbeli Puskás a másodosztályú ZTE ellen.

Nagy Péter

Gyűrték egymást a csapatok a dermesztő hidegben

Fotó: Pesti Tamás

Puskás Akadémia FC–Zalaegerszegi TE 2–0 (0–0)

Felcsút, Vezette: Solymosi.

PAFC: Hegedüs L. – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovszki – Zsidai (Perosevics, 57.) – Molnár G. (Diallo, 53.), Knezevics, Bacselics-Grgics, Szakály – Henty (Mevoungou, 118.).

Vezetőedző: Pintér Attila.

ZTE: Kovács Z. – Polényi, Devecseri, Króner, Fodor Á. – Hudák, Patvaros – Nagy G (Babati, 62.), Bedi, Vernes (Nagy T., 73.)  – Paudits (Kovács Á., 21.). Vezetőedző: Artner Tamás.

A hazaiak léptek fel támadólag az 1-0-s zalaegerszegi diadallal végződő párosítás visszavágóján. Az első kaput eltaláló lövésre az ötödik percig kellett várni, ekkor Knezevics beadását Molnár G. fejelte Kovács kezébe. Ezután is kezdeményezőbb volt a Fejér megyei társaság, egy ízben Knezevics bombázott fölé 15 méterről ígéretes helyzetben. Az első félidő végére felpörögtek az események, először Molnár hozta magát ziccerbe remekül, ami után a vendégek portásának kellett hárítania, majd Henty fejesét védte bravúrral a zalai hálóőr. A 48. perc meghozta az első zalai kapura lövést, Vernes ugratta ki Hudákot, aki 14 méterről, kecsegtető pozícióban Hegedüs kezébe lőtt. Egyre sürgetőbbé vált a vezetés megszerzése a Puskás számára, ennek megfelelően Ulysse Diallót dobta harcba Pintér Attila. A mali származású támadó pedig szinte első labdaérintéséből meghálálta a bizalmat, amikor Klinar beadását bólintotta a vendégek kapujába, 1-0. Jót tett a gól a házigazdáknak, előbb Henty, majd Perosevics helyzeténél ugrott talpra a hazai publikum.

Gyűrték egymást a csapatok a dermesztő hidegben
Fotós: Pesti Tamás

A 67. percben aztán megduplázhatta volna előnyét a PAFC: Diallo becsúszva juttatta a hálóba Szakály forintos passzát, de Solymosi játékvezető érvénytelenítette az amúgy szabályosnak tűnő találatot. Babati beadása okozott izgalmakat a túloldalon, amikor egy buckán megpattanva a kapu mellett hagyta el a játékteret a labda. Hudák szomoríthatta volna egykori kenyéradóját, de a volt felcsúti középpályás nem jutott el lövésig. A 82. minutumban aztán paprikássá vált a hangulat, amikor Spandler szállt bele csúnyán a kilépő Babatiba. Henty sokadig próbálkozása sem járt eredménnyel a végén, majd a kiállítást megúszó Spandler elől mentettek önfeláldozóan a zalai védők, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás első ziccerét Henty hozta össze, majd Perosevics veszélyeztetett kétszer, de jól tartották magukat a zalaegerszegiek Kovács kapussal az élen. A 110. percben aztán Antonio Perosevics lötte ki a bal alsó sarkot Diallo passzából, ezzel eldöntve a továbbjutás sorsát, 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában