Elismerés

2024.05.21. 11:30

Bona Bonis díjat kapott a csákvári tanárnő

Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért Kiváló tehetséggondozó kategóriában kapott díjat a csákvári Némediné Varga Judit, az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola tanára.

Borsányi Bea

A tanárnő az idei csákvári, március 15-i ünnepségen

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

A Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díj 2013 tavasza óta ad lehetőséget a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar, vagy magyarországi nemzetiségi pedagógusok és más tehetségsegítő szakemberek elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis Jótól jót tanulni latin közmondásból származik.

Ahogy azt a Magyar Nemzet írja, az idei elismeréseket Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára adta át azoknak a pedagógusoknak és mentoroknak, akik kiemelkedő munkájukkal hosszú idő óta segítik a tehetséges magyar fiatalokat. Az elismerésben ez alkalommal 53 hazai és határon túli pedagógus, illetve mentor részesült. Köztük van a csákvári általános iskola magyar-történelem szakos tanára, Némediné Varga Judit is, aki az elmúlt években számos diákot készített fel különféle versenyekre és akinek több évtizedes munkáját az idén március 15-én Csákvárért díjjal is elismerték a kisvárosban. 

Némediné Varga Judit (j) Hornung Ágnessel a díjátadón
Fotó: Némedi István

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában