Bajnokesélyesek randevúja

2018.02.02. 21:13

Szolnokon kell bizonyítania az Albának

A remek formába lendült férfi kosarasok az Alföldön szerepelnek szombaton, 18 órakor.

Horog László

Alandise Harris (2) kosarai is elkélnek Szolnokon

Fotó: Pesti Tamás

A Tiszaligetben vizitál a hétvégén Dzunic Branislav együttese, a kék-fehérek a szintén bajnoki aranyra hajtó Szolnoki Olaj KK-nál vendégeskednek. A bajnokságban mindkét gárda domborít, a fehérváriak nyolcmeccses, győztes sorozata ugyan megszakadt január első hétvégéjén, Kaposváron, ám azóta diadalok következtek a honi pontvadászaton és az Európa Kupában is. A hét közepén Isztambulban arattak remek győzelmet a Demir Insaat ellen, ezzel továbbléptek csoportjukból. A szolnokiak is érintettek voltak a FIBA Europe Cup sorozaton, ám Minszkben 86-61-re kikaptak, ezzel eldőlt, ők nem lesznek ott a kieséses szakaszban. Így mostantól már csak a bajnokságra koncentrálhatnak.

Vezetik a tabellát, 15 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel, az albások 12-5-ös mérleggel rendelkeznek, a táblázat 4. helyén várják a szombati rangadót.

Alandise Harris (2) kosarai is elkélnek Szolnokon
Fotós: Pesti Tamás

- Komoly terhelés alatt van a csapat, az utóbbi két napban a regenerálódásra helyeztük a hangsúlyt. A továbbjutás a nemzetközi kupában nagy öröm, természetesen a bajnokságban is szeretnénk jól szerepelni. Nagyon kemény meccsre számítunk Szolnokon, mindig kiélezett mérkőzéseket vívunk velük. Különösen kell ügyelnünk az amerikai irányítóra, Kendrick Perryre, valamint természetesen Vojvoda Dávidra és Strahinja Milosevicsre. Persze, a centereik is erősek, nincs gyenge pontja a szolnoki együttesnek. Ezzel együtt is nyerni szeretnénk – mondta az Alba szakmai stábjának tagja, az egykori válogatott center, Góbi Henrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában