Megismételt győzelem

2018.01.01. 17:41

Nem sikerült a trónfosztás a fehérvári futballfesztiválon

A XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál utolsó játéknapja végén nagy küzdelemután ismét a tavalyi győztes Sárépszer Kft. játékosai nyakába került az aranyérem.

Dévai Nándor Csaba

A Fehérvári Futballfesztivált zsinórban másodszor a Sárépszer Kft. csapata nyerte

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Azt követően, hogy a szombat délelőtti nyolcaddöntők nagyrészt többségében sima eredménnyel értek véget, a negyeddöntők egytől-egyig szoros küzdelmeket hoztak. A Jóbarátok együttese a Homeopátia gárdáját, a Workerline Villanegra a Beregvidéket, a Sárépszer Kft. pedig a Valami Amerika együttesét ütötte ki büntetőrúgásokkal. Az FTK Építők simán, 3-0-val jutott tovább, az Odra Opolét búcsúztatva.

Az elődöntőben a Sárépszer Kft. és a FTK Építők meccsén az első igazán komoly helyzetből pedig már gól is lett, Bánfalvi Balázs lőtte ki a hosszú alsót éles szögből. Nem kellett sokat várni a válaszra, amelyet Soós Péter fejelt a kapuba a levegőben úszva. Majd pillanatokkal később ismét az Építők hálója zörgött: Végh Bence talált be. A rendes játékidő vége előtt az utolsó szó az Építőké lett, Minárcsik Dávid egyenlített, jöhettek a büntetők. A heteseknél az Építőknél egy próbálkozás kimaradt, a Sárépszer mindhármat belőtte, így ők jutottak a fináléba.

A másik ágon a Jóbarátok a Workerline Villanegra együttesével csapott össze. A hosszabb ideig tartó gólcsendet Jurik Patrik törte meg, aki előbb irgalmatlanul kilőtte a bal alsót egy szabadrúgásból, majd két perccel később a jobb felsőt pókhálózta ki. A mérkőzés vége felé még az Újpestet erősítő Novothny Soma is betalált, 3-0-val jutott be a döntőbe a Jóbarátok csapata.

A bronzmérkőzést megelőzően a legnagyobb fehérvári szurkoló csoport, a Red Blue Devils 25 évvel ezelőtti alapításának, és a Videoton 50 évvel ezelőtti NB I-be való feljutásának alkalmából rendeztek gálamérkőzést a Videoton Retro piros „RBD25” a Videoton Retro kék „NB1 50 év” csapatai között. A mérkőzés 3-3-mal ért véget, a szünetben pedig az 1967-es csapat hat tagját, Horváth Lajost, Tímár Mihályt, Kerecsényi Lajost, Burka Imrét, Dudás Józsefet, és Kű Lajost köszöntötték.

A Fehérvári Futballfesztivált zsinórban másodszor a Sárépszer Kft. csapata nyerte
Fotós: Koppán Viktor Dávid

A döntőben a Jóbarátok és a címvédő Sárépszer Kft. csapott tehát össze, utóbbiak az Iváncsát erősítő Cseszneki Richárd vezetésével kezdeményeztek legfőképpen. A fordulást követően már az első percben góllá érett a Sárépszer nyomása, Bánfalvi bombájából. A bekapott gól talán kissé megzavarta a Jóbarátok védelmét, nem egész két perccel az első gól után Gál Dániel blokkolt egy felszabadítási kísérletet, a labda pedig a Jóbarátok kapujába pattant. Ezt követően vészkapussal kezdtek el játszani a Jóbarátok, a merész taktika pedig kifizetődött. Jurik találatával először szépítettek, majd ismét az ő góljával ki is egyenlítettek. A utolsó percek parázs hangulatban teltek, jöhettek a büntetők. A heteseknél sem maradt el a dráma. A duplázó Jurik hibázott, a Sárépszer játékosai pedig kíméletlenül kihasználták ezt, és sorozatban három büntetőpárbajjal végződő mérkőzést megnyerve ismét hazavihették a legjobb csapatnak járó trófeát. A torna legjobb kapusa Rauf Dávid(Workerline Villanegra) lett, míg a legjobb játékosnak Cseszneki Richárdot választották meg. A gólkirályi címet Jurik Patrik nyerte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában