Jégkorong

2018.01.03. 08:00

A címvédő ellen bizonyíthat a Fehérvár AV19

A bajnokaspiráns Vienna Capitals gárdájával mérkőzik a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata az EBEL-ben. Szerdán, 18.45 órától a címvédő bécsieket látják vendégül a kék-fehérek a Raktár utcában. A tabellát toronymagasan v

Nagy Péter

Hári (kékben) a Znojmo ellen megállíthatatlan volt

Fotó: Soós Attila

Capitals a Linz elleni rangadókkal hangolt a fehérvári derbire: a fővárosiak előbb 3-2-re múlták felül riválisukat, amit aztán egy 5-4-es linzi siker követett. Az utolsó nyolc fellépésükön 13 pontot szerző Vienna együttese meglehetősen simán, 5-2-re verte a Volánt, amikor a két alakulat találkozott egymással a múlt héten. A fehérváriak az Orli Znojmo otthonában elért 4-1-es győzelmükkel továbbra is tapadnak a középmezőnyre, olyannyira, hogy mindössze egy győzelemre állnak Järvenpää fiai a hatodik helyezett Zágrábtól.

- Kemény mérkőzést játszottunk, pedig az első harmad nem alakult jól számunkra, a hazaiak kétszer annyit lőttek kapura, mint mi – kezdte értékelését a csehországi találkozó után Hannu Järvenpää: – Összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével, a mai győzelem kulcsa a rengeteg kapu előtti blokkolt lövés volt, valamint az, hogy a játékosok az első játékrész után megrázták magukat és a szebbik arcukat mutatták, amivel meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Minden edzőnek megvan a saját módszere arra, hogy miként rázza fel a csapatát egy gyengébb harmad után – így nekem is -, de a jégen a srácoknak maguknak kell megmutatniuk, képesek a győzelemre. Nyilvánvalóan örülök, hogy újév napján győzelemmel örvendeztettük meg a szurkolóinkat, de máris a következő mérkőzésre gondolok, a Bécs ellen kemény küzdelem vár majd az együttesre – mondta a Fehérvár AV19 mestere.

Hári (kékben) a Znojmo ellen megállíthatatlan volt
Fotós: Soós Attila

A Fejér megyei alakulat feljavulóban lévő védelme a Bécs ellen ugyan 14 alkalommal kapitulált már az alapszakaszban, de az osztrák fővárosban aratott novemberi 1-0-ás fehérvári diadal azt sugallja, a Vienna nem mehet biztosra a 13-szoros magyar bajnok ellen. Főleg, ha a jégen ott van Hári János is. A kanadai táblázaton 17 találattal és 14 gólpasszal rendelkező csatár remekül érzi magát Székesfehérváron, ami a játékán is érződik. A Znojmo elleni összecsapásokon megoldhatatlan feladat elé állította a cseh védőket a 25 éves klasszis, a két mérkőzésen kétszer volt eredményes, háromszor pedig rávezetésből mattolta Marek Schwarz kapuját. Szerdán hasonló teljesítménnyel a bécsiek életét keserítheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában