Biztató eredmények

2018.01.22. 18:04

Az idény első versenyén jól szerepeltek az ARAK atlétái

A Budapest Bajnoksággal rajtolt az idei fedettpályás versenyszezon az atléták táborában. Az Alba Regia Atlétikai Klub nem maradt érem nélkül.

Ferencz Balázs

sisko

Hosszúra nyúlt az atléták téli felkészülése, az ősz óta tartó edzések sora után január harmadik hetében beindult a versenyszezon. Most még csak fedett pályán viaskodnak a sportok királynőjének képviselői, de rögtön rangos, hagyományos viadallal indítottak. Nem is akárhogy, az ARAK versenyzői remekeltek. Siskó Zsófia, a fehérváriak rúdugró bajnoka győzelemmel és egyéni csúccsal kezdte az idényt. Annak ellenére, hogy még nem stabil a nekifutása, 410 cm-es, fedett pályás legjobbjával és a – múlthéten 412 cm-es junior országos csúcsot ugró – debreceni Klekner Hanga legyőzésével alapozta meg a szezont.

Siskó Zsófia aranyéremmel startolt 2018-ban Fotó: masz.hu

A felnőtt versenyen a fiatalok is felmérték, hol tartanak a felkészülésben. Simon Viktória távol- és hármasugrásban is negyedik helyen zárt. Hármasugrásban ráadásul 11,23 méteres egyéni csúccsal fejezte be a versenyt. Csókás Nikolasz 400 méteren javított hatalmasat, 50,95-ös idővel lett ötödik. Hetedik helyen végzett Pribék Adrienn 800 méteren, életében először teljesítette 2:20 alatt a csarnokban négykörös távot. Egyéni csúcsot javított még Zöllei Anett rúdugrásban, Kovács Dorina hármasugrásban, Kovács Mátyás és Okuma Levente 200 méteres, valamint Varga Benedek 800 méteres síkfutásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában