Visszavágtak

2018.01.24. 22:11

12 gólos mérkőzésen maradt alul a Fehérvári Titánok jégkorongcsapata

Rendkívül izgalmas találkozón 7-5-ös vereséget szenvedtek a Fehérvári Titánok az FTC ellen a jégkorong Erste Ligában.

Nagy Péter

Feladták a leckét a Fehérvári Titánok az utóbbi időben gyengélkedő Ferencváros gárdájának hétfőn este, már ami az emberelőnyös helyzetek kihasználását illeti. A két nappal ezelőtti 5-2-es fehérvári sikert gyorsan feledtetni kívánták a zöld-fehérek, ugyanis a 2. percben Jabornik passzából Németh Attila közelről talált a vendégek kapujába, 1-0. Vizi brusztolt ki magának egy helyzetet röviddel ezután, de Sevela könnyedén kapta le a fehérvári támadó pakkját, majd Antilla botjáról lopták le a korongot nagy ziccerben a fővárosi védők. Kiss Patrik lövése halt el a ferencvárosi 25-ös kesztyűjében a hatodik minutumban, ami után Hamvai járt hasonló sikerrel. A harmad felénél fórba került a Fejér megyei alakulat, az előnyt Vincze próbálta rögtön gólra váltani, de nem a Titánok, hanem az időközben kiegészülő fővárosiak szereztek újabb találatot Rafaj Attila bombája révén, 2-0.

Nem késlekedett a válasz: igaz, a 14 percben Mazzag Dánielnek többszöri próbálkozásra sikerült keresztülpasszíroznia a játékszert a gól után hevesen reklamáló Sevelán, 2-1. A 16. percben Ainsworth tüzelt a bedobó körből sikertelenül, három minutumra rá viszont Hietamaki Juhamatti nem tévesztett, 3-1. Az első harmad végére bedurvuló hazaiaktól Juhamattit és Virágot is leküldték a játékvezetők, így a középső húsz percre kettős emberelőnyben futhattak ki a székesfehérváriak. Derek Schoenmakers pedig nem sokat teketóriázott, ugyanis a kezdés után 69 másodperccel betalált a házigazdák ketrecébe, 3-2. Nyomás alá helyezték a Fradit a fiatal koronázóvárosiak ugyan, de az egyenlítés helyett Vladimir Dubek duplázta meg a IX. kerületiek előnyét a 29. percben, 4-2. Két minutumra rá ismét jött a Titánok válasza: Szita Donát kotort be egy korongot a budapesti kapuba, 4-3. Részegh Tamás emberelőnyös lökete meghozta a hőn áhított egyenlítést a 33. percben, ezzel már 4-4 volt az állás. Négy minutummal később jött egy dupla fór a hazaiaknak, ami túl nagy falat volt Kóger István legénységének, Hietamaki Juhamatti egy hatalmas bombával vette vissza a vezetést az FTC-nek, 5-4. Láday Tamás okos találatával ismét egál volt a mérkőzés 42. percében, 5-5. Nem tartott sokáig a kis Volán öröme, ugyanis Shupe Preston egy kontrából a hazaiakat juttatta előnyhöz újból négy minutumra rá, 6-5.

 

A gólparádé meglehetősen nagy irammal is járt az utolsó játékrészben, a Fehérvári Titánok csapata mindent egy lapra feltéve rohamozott. Az utolsó négy percre kétszer is emberelőnybe kerültek a vendégek, de Schoenmakers nem tudott élni a kínálkozó lehetőségeivel, pedig még a kapusát is levitte Kóger István. Jereme Tendler gólja megpecsételte a fehérváriak sorsát a lefújás előtt, a kanadai találatával 7-5-re nyert a Ferencváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában