XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál

2017.12.28. 21:47

Potyogtak a gólok a második napon

A csoportmeccsek küzdelmeivel folytatódott csütörtökön a XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál a VOK-ban.

Nagy Péter

Izgalmakban a csütörtöki napon sem volt hiány

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Négy nap alatt összesen 68 csapat mintegy 800 labdarúgója koptatja a Videoton Oktatási Központ parkettjét a Videoton Baráti Kör által szervezett eseményen.

A torna az öregfiúk mezőnyével rajtolt szerdán, a 34 év felettiek küzdelmeit a Horváth Ferenc által dirigált Bádogos-Greco Petrol együttese nyerte. A legjobb kapusnak Somogyi Barnát választották meg a Bádogosból, a gólkirályi címet Berényi Balázs, a Kiskohász-Haverok játékosa szerezte meg, míg a legjobb mezőnyjátékosnak Szurma Péter bizonyult a Fejó-Therm alakulatából.

A nap második felében a fehérvári futballklub szurkolói mérték össze tudásukat. A nyolccsapatos versenyen végül a Diszkós Brigád diadalmaskodott, akik az OlimPiaKosz csapatát büntetőkkel verték a döntőben 3-2-re.

A futballfesztivál csütörtöki játéknapja nem okozott csalódást a rendezvényre kilátogatóknak. Az „A” jelzésű kvartett első találkozóján mindjárt farkasszemet nézett egymással a négyes két favoritja, a székelyföldi Imperial Wet csapata és a Jóbarátok együttese. Az újpesti Novothny Somával és a 22-szeres magyar válogatott Lang Ádámmal fémjelzett Jóbarátok egy rendkívül szoros meccsen győztek 2-1-re. Langéknak később sem az Alba-Csavar, sem az Expanzió 66 nem okozott gondot, ezért elsőként ők jutottak tovább a kiesési szakaszba, az Imperial Wet pedig a második helyen lépett tovább.

A „B” csoport első pozíciójáról az FTK Építő-Albadó Kft. összecsapás döntött, ahol az egykori MTK-s Rodenbücher Istvánék3-1-re kikaptak, így az FTK nyerte a négyest, míg az Albadó másodikként zárt.

A nap gálameccsén az RBD 2-2-es döntetlent játszott a Videoton FC menedzsmentjéből verbuválódott társasággal. Salamon Miklósék Karmacsi Autója jól indult, de miután 1-0-ra legyőzték a kiváló erőkből álló Almdudler alakulatát, a csákvári Molnár Tibort is soraiban tudó Homeopátia megállította őket egy egygólos mérkőzésen. A szerény képességű Kadefik FC-Brno aztán nagyon beleszaladt a késbe a záró fordulóban, a Karmacsi Autó 18-2-re gázolta el a morvai gárdát. A Homeopátiás legények az Almdudlert is felülmúlták nagy csatában 4-3-ra, így a Karmacsival karöltve masíroztak tovább a csoportból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában