Nagykorú lett a fesztivál

2017.12.20. 08:11

68 csapat, 800 játékos vesz részt az idei fehérvári Futballfesztiválon

Karácsony és szilveszter között, december 27-től 30-ig rendezik a XVIII. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál, Videoton Baráti Kör Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát és Családi Sport és Egészségnapokat.

Káldor András

fg

Ahogy azt már a futballbarátok megszokhatták, nincs év vége Videoton Futballfesztivál nélkül. Nem lesz ez idén sem máshogy, és most is a VOK-ban rendezik a nagyszabású gálát, melynek felvezető sajtótájékoztatóján Mészáros Attila alpolgármester, valamint a főszervező Juhász László számolt be arról, hogy milyen programok várják az érdeklődőket.

– Bátran mondhatjuk, hogy a két ünnep között Székesfehérvár legnagyobb sportrendezvénye most már évek óta a Futballfesztivál, amely tényleg nemcsak egy labdarúgótorna, hanem valóban sport- és közösségi élményt adó megmozdulás – hangsúlyozta Mészáros Attila.

Juhász László, a Videoton Baráti Kör elnöke és Mészáros Attila alpolgármester a Futballfesztivál sajtótájékoztatóján Fotó: Nagy N.

– Minden eddigi rekordot megdöntött az aktív résztvevők száma! – mondta bevezetőjében Juhász László. – Minden évben úgy fogalmazunk, hogy ez a torna a Videoton népszerűsítésére született, és mindig keressük az aktuális évfordulót, eseményt, amelyhez köthetően tudunk tisztelegni a Videoton történelme előtt. Az idei évnek három aktualitása van: ötven éve, 1967-ben jutott fel az NB I-be a csapat, 25 éves a Red Blue Devils szurkolói csoport, és megemlékezünk a 10 éves „új Videoton” éráról is, hiszen a mostani vezetés 2007-ben érkezett a klubhoz.

Összesen 68 különböző csapat lép pályára, ez 800 résztvevőt jelent. Ezen kívül tíz korosztályban zajlik majd ketrecfoci-bajnokság, és a négy nap alatt öt gálamérkőzésre kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában