Luttinen remeklése

2017.12.12. 21:50

A Fehérvár AV19 a hosszabbításban harcolta ki a győzelmet

Az EBEL 27. fordulójában a felzárkózással kacérkodott a Fehérvár AV19 jégkorong csapata a Medvescak vendégeként.

Ferencz Balázs

Fotó: Pesti Tamás

Kiválóan kezdett a Fehérvár Zágrábban, rögtön a második perc elején Olivier Latendresse kerülte meg a kaput és juttatta hálóba a korongot, a bírók kapusakadályozás miatt vissza is nézték az esetet, ám végül a szabályos gól mellett döntöttek, 0-1. A harmad közepére kiegyenlítődött a játék, de nagy helyzetek nem adódtak, mígnem egy szép passzjáték után a Luttinen-Music-Reisz sor volt eredményes, Artu Luttinen lőtt a hálóba, 0-2.

Egy emberfórban egy gólra zárkózott a vendéglátó, Samson Mahbod maradt egyedül középen, és a jobb felsőbe bombázott, 1-2. Lövésekből ínséges időszak köszönt a Dom Sportova jegére, majd Olden a 18. percben Morley lövésébe tette bele az ütőjét, 2-2.

Gól nélkül telt a második és a harmadik periódus is.

A hosszabbításban aztán mindkét oldalon adódtak helyzetek, mígnem Palin a horvát ketrec mögött korongot lopott. az érkező Luttinen elé tálalt, a finn pedig kimozdította a kapust, majd a vas alá emelt, eldöntve a meccset, 2-3. A FAV19 két ponttal zárta a zágrábi portyát.

JEGYZŐKÖNYV

Medvescak Zagreb-Fehérvár AV19 2-3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1) 

Zágráb, 4023 néző. Vezette: Gruber, Trilar (Ettlmayr, Hrbar)

Medvescak: Poulin – Kudelka, Noonan, Olden 1, Morley (2), Mahbod 1 (1) – Poyhonen, Tikkanen, Netik, Koskiranta, Balej – Deutsch, Boivin (1), Aviani, Brine, Zanoski – Cepon, Jankovic, Simsic, Rajsar, Jarcov.

Vezetőedző: Connor Cameron.

Fehérvár AV19: Carruth – Palin (1), Vidmar, Kóger, Hári, Erdély – Uotila, Manaviano, LoVecchio, Latendresse 1 (1), Gilbert – Szabó D., Stipsicz, Luttinen 2, Music, Reisz (1) – Kiss Zs., Szaller, Vizi, Kocsis.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 4 illetve 10 perc. Kapura lövések: 41-29

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában