Kötelező feladat lesz

2017.11.24. 19:41

A paksiakkal szembeni hazai veretlenségét őrizheti a Vidi

Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a kötelező győzelem reményében fogadja Felcsúton a Videoton FC a Paksi FC együttesét, szombaton, 15.30 órakor.

Ferencz Balázs

Loic Nego korábban a Paks kapujába, legutóbb pedig Debrecenben is betalált

Fotó: vidi.hu

Nem igazán megy a Paksnak a Videoton ellen. A csak magyar futballistákat foglalkoztató zöld-fehér egylet számára nem termett sok babér az eddigi randevúk alkalmával. A két együttes 25 NB I-es meccset vívott egymással, a Vidi fölénye igazán imponáló. 16 piros-kék siker mellett 5 döntetlen, és 4 vereség a mérleg, 48 fehérvári gólra 18 paksi találat érkezett.

A két csapat legutóbbi összecsapásán is Videoton siker született, az atomvárosban 4-1-re nyert Marko Nikolics gárdája. Akkor Lazovics, Suljic és Nego voltak eredményesek, ráadásul Szabó öngólt vétett. Egyedüliként csupán Bartha tudott válaszolni.

Loic Nego korábban a Paks kapujába, legutóbb pedig Debrecenben is betalált
Fotós: vidi.hu

A Videoton FC jó passzban van, legutóbb Debrecenben 5-2-re nyertek a fehérváriak úgy, hogy jól játszottak, s szép gólokat szereztek. Marko Scsepovics triplázott a Loki otthonában, s minden bizonnyal Pakson sem szeretne fukarkodni a gólokkal. A tabella élére visszaálló fehérváriak számára kötelező lesz a győzelem begyűjtése a szombaton, 15.30-kor kezdődő mérkőzésen, hiszen a Paks a tabella nyolcadik helyén tanyázik. 14 pont a két gárda közötti különbség, a Tolna megyei alakulat az eddigi 16 mérkőzésből ötöt megnyert, hat alkalommal végzett döntetlenre, s ötször szenvedett vereséget. Hullámzó Csertői Aurél legénységének teljesítménye; a Puskást és a Haladást idegenben verték, szoros meccsen kaptak ki Debrecenben, ikszeltek az Újpesttel és a Mezőkövesddel is, a Haladást pedig megverték. Legutóbb a Ferencvárostól szenvedtek 2-0-s vereséget hazai pályán. Most a Vidi előtt a feladat: meg kell őriznie hazai veretlenségét a Paksi FC együttesével szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában