jégkorong

2017.11.09. 20:37

A csapatérdek mindenek felett

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata 14 mérkőzés után az Erste Liga hetedik helyén áll. Az új tréner, Jason Morgan vezetésével a pontgyűjtést is megkezdték.

Ferencz Balázs

Jason Morgan

Fotó: Ady Géza

A 41 éves, kanadai születésű Jason Morgan negyvennégy mérkőzést játszott az NHL-ben, A Chicago Blackhawks, a Los Angeles Kings és a Calgary Flames játékosa is volt. Az AHL-ben 584 meccsen szerepelt. Klagenfurtban is terelgette a pakkot. Edzői karrierjét 2015-ben Debrecenben kezdte, majd 2016-ban a DVTK Jegesmedvékkel megnyerte meg a MOL Ligát. Lengyelországból egy debreceni kitérővel három hete került a DAB-hoz.

Jason Morgan
Fotós: Ady Géza

- Ez a harmadik olyan munkám három év alatt, ahol én váltok valakit a vezetőedzői poszton. Mindhárom évben sikerült eredményt elérni. Megpróbálok olyan kultúrát teremteni, ahol az egyéni érdekek elé a csapatot helyezzük. A hangsúlyt a teljesítmény iránti elkötelezettségre igyekszem helyezni. A védekezés az elsődleges, erre építkezve, ennek köszönhetően a játékosok a kreativitásukat és tehetségüket hasznosítva lehetnek sikeresek a támadásokban. Türelmes ember vagyok, de igényes a részletekre, amik a jó játék alappillérei – mondta Jason Morgan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában