kosárlabda

2017.10.08. 20:34

Szétzilált Fehérvár – A Falco ilyen arányban is megérdemelten nyerte a rangadót

SZOMBATHELY – Rangadóval kezdte az NB I-es kosárlabda-bajnokságot az Alba Fehérvár. A címvédő a 2. fordulóban 28 pontos vereséget szenvedett a Falco KC otthonában.

Ferencz Balázs

Falco-Alba Fehérvár NB I. kosárlabda NJ

Fotó: Nagy Jácint

A Fehérvár indította be a pontgyártást, a Falcónak a 3. percben sikerült utolérni, és Perl kosarával be is előzni a vendégeket (8-6). Bemelegedtek a szombathelyiek, Boriszov már 6 pontnál járt, Váradi pedig megszerezte a mérkőzés első tripláját – az 5. percre 13-6-ra húzott el a Falco. A fehérváriak percei következtek, a címvédő kihasználta a hazaiak dekoncentráltságát, s felzárkózott, sőt, a vezetést is átvette az első negyed végére (21-22). Ráadásul a második etapot Markovic triplával nyitotta, s továbbra is csak követhették a szombathelyiek a fehérváriakat – igaz, nem nagy távolságból. A 15. percben aztán Perl egy hármassal egy pontra zárkóztatta csapatát, de fordulatra majdnem a félidő végéig kellett várniuk a szombathelyi szurkolóknak. Az Alba is pontatlanul játszott. A szünet előtt végül Perl fordított, a végén pedig még Boriszov is ráerősített egy triplával (39-37).

A nagyszünet után Norfleet egy triplával indult be, majd Govens is társult, ráadásul Boriszovot sem tudták tartani a kék-fehérek. Elhúztak a hazaiak (50-43). Fehérvári részről csak Markovic tartotta a frontot, de ez kevés volt, hiszen már szőnyegbombázott a Falco – újabb két Norfleet és egy Borisov-triplával (59-47). Szétesni látszott az Alba, a második félidőben megszigorodott hazai védelemmel szemben néhány tervszerűtlen és jobbára sikertelen kísérlete volt csak. A Falco 24 pontos előnyről várhatta az utolsó negyedet (70-54). A főként távolról vérszegény címvédő egy pillanatra sem tudta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát, akik egy pillanatra már 30 pontos távolságban is jártak tőle (94-64). A legvégén kozmetikázott kicsit a több játékosát is nélkülöző Alba Fehérvár.

Falco-Alba Fehérvár NB I. kosárlabda NJ

Dzunic Branislav, az Alba trénere: – Gratulálok a Falcónak, a második félidei játékukkal ekkora különbséggel is megérdemelten nyert. Az első félidőben egyenrangú ellenfele tudtunk lenni a hazaiaknak, a másodikban viszont rossz védekezéssel, szervezetlen támadással nem lehetett esélyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában